miércoles, 23 de noviembre de 2011

Eventos: Des de hui Centenari de la policia científica i El problema de l’energia. Claus per a un debat

La Facultat de Dret acull unes jornades i una exposició sobre el centenari de la policia científica, hui dimecres



La Facultat de Dret de la Universitat de València acull unes jornades sobre el centenari de la policía científica (1911-2011) a partir de hui dimecres 23 i fins divendres. ‘100 años de ciencia al servicio de la justicia’ consta d’un cicle de conferències (al saló d’actes de la Biblioteca Gregori Maians) i també d’una exposició (al saló d’actes de la Facultat). Els temes tractats són els delictes en la xarxa, la investigació d’incendis, la identificació legal de cadàvers o els estudis balístics, entre d’altres.

Altres temes que els especialistes analitzaran en les taules redones i conferències són els delictes en la xarxa i l’evidència en soports informàtics, les proves pericials, els estudis fisonòmics, la inspecció tecnicopolicial, la identificació genètica, o la documentoscòpia, entre d’altres.

Les jornades destacaran diferents especialitats de la policia científica, mentre que l’exposició mostrarà l’evolució del cos durant els 100 anys discorreguts des de la seua posada en marxa l’any 1911.

El programa d’actes preveu l’inici de les jornades dimecres a les 9.30 hores, amb la presència de Miguel Ángel Santano, comissari general de Policia Científica; Antonio Moreno, cap superior de Policia de la Comunitat Valenciana; i el degà de la Facultat de Dret, Salvador Montesinos.

En l’organització de l’acte han col·laborat la Comissaria General de Policia Científica, la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Policia Nacional, la Direcció Superior de Policia de la Comunitat Valenciana i la Facultat de Dret.

El programa de les Jornades ‘100 años de ciencia al servicio de la justicia’ es pot consultar a http://www.uv.es/fatwireed/userfiles/file/programa%20actes%20jornada%20policia%20cientifica.pdf





----------------------------------------------------------------------------------
El problema de l’energia. Claus per a un debat

24 de novembre de 2011 de 19:30 a 21:00
Aula Magna, La Nau (Universitat, 2).

En aquesta conferència es presentaran els aspectes més significatius del problema de l'energia, un dels grans reptes de la humanitat en el segle XXI. Abans que res, es parlarà del consum d'energia per part de la societat actual, ressaltant la seva gran importància en el món modern i l'augment imparable de les xifres de consum a nivell mundial. A continuació, es revisaran els aspectes fonamentals i característiques més destacades de les grans fonts d'energia amb què es compta actualment per fer front a aquest consum, discutint els pros i contres de cadascuna d'aquestes fonts. S'insistirà també sobre els condicionaments polítics i econòmics que, en general, són determinants a l'hora d'elaborar les possibles solucions al problema de l'energia.

Entrada gratuïta, aforament limitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario