jueves, 10 de noviembre de 2011

Eventos: Exposición Wildlife Photographer of the Year 2011. Fiesta solidaria. Alcoy y sus pinturas rupestres.


DEL 9 DE NOVEMBRE A L'11 DE DESEMBRE. SALA D'EXPOSICIONS DEL JARDÍ BOTÀNIC

ENTRADA GRATUÏTA

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

Torna al Botànic, per sisè any consecutiu, l'exposició Wildlife Photographer of the Year 2011, el concurs de fotografia de natura més prestigiós del món organitzat pel Museu d'Història Natural de Londres i la BBC Wildlife Magazine amb el patrocini de Veolia Environnement.

Una col·lecció de 90 fotografies inèdites, d'entre les més de 31.000 imatges presentades al concurs, captades per fotògrafs de fins a 25 països diferents, i que té entre els seus objectius principals el que "persones de tot el món admiren l'esplendor, el drama i la varietat de la vida en la Terra".

A més del premi principal, “Veolia Environnement. Wildlife Photographer of the Year” a la fotografia més impactant, el certamen compta amb diferents categories: forma i composició, comportament animal en mamífers, aus i altres animals, natura en blanc i negre, elogi a les plantes, animals al seu entorn, natura urbana, terres verges, món submarí, retrats d'animals. També compta amb diferents seccions especials com el Premi Planeta Terra i el Premi Gerald Durrell d'Espècies Amenaçades, que cerquen sensibilitzar a l'espectador, o el Premi Eric Hosking i la secció per a Joves Fotògrafs de la Natura, que pretenen implicar als talents més precoços. Finalment, esmentar la nova secció creada enguany amb el Premi Reporter de la Natura que premiarà la millor seqüència de fotografies que narre una història il·lustrada sobre un comportament animal o alguna temàtica mediambiental. Un concurs cada vegada més complet que enalteix als fotògrafs com a vertaders defensors de la natura.

Des del Jardí Botànic vos convidem a gaudir d'aquesta magnífica mostra que estarà del 9 de novembre a l'11 de desembre en la sala d'exposicions, amb la que a més, podreu acostar-vos a la realitat dels boscos i els hàbitats dels cinc continents a través dels seus paisatges, i la fauna i flora que els habiten. Celebra amb nosaltres el 2011, Any Internacional dels Boscos.

FOTÒGRAFS ESPANYOLS GUARDONATS:
- Franscisco Mingorance, guanyador de la secció Forma i Composició, amb “Lienzo de Naturaleza” que reflecteix les diferents tonalitats del Riu Negre en oxidar-se les menes amb metalls que contenen les seues aigües. Mingorance també ha obtingut un Esment d'Honor, en la mateixa categoria, per “Lanzarote a la luz de la luna”, un paisatge nocturn de l'illa volcànica, i un Esment d'Honor i un altre Especial, en la categoria d'Elogi a les plantes, per “Tajinaste Rojo” i “Las flores del volcán” respectivament, ambdues preses a l'illa de Tenerife.

- Jordi Chías Pujol, guanyador del Premi Planeta Terra amb “Tortuga en problemas”, una impactant fotografia d'una tortuga marina embullada en una xarxa a la deriva.

- Daniel Beltrá, finalista del Premi Planeta Terra amb “El último árbol”, captada en una plantació de palmells a l'illa de Borneo en Indonèsia.

- Jordi Busqué, amb un Esment d'Honor per “Cactus del desierto de sal” en la categoria d'Elogi a les plantes, que ens mostra els cardons centenaris en El Salar de Uyuni (Bolívia)

- Juan Jesús González Ahumada, amb Esment d'Honor en la categoria de Retrats Animals per “Carraleja común”, un impactant primer plànol d'aquest curiós insecte.



-------------------------------------------------------------------------------------
Los Jardines de Viveros vivirán el 13 de noviembre la celebración de una gran fiesta familiar con motivo de una fecha especial.

La asociación sin ánimo de lucro Acasi ha organizado para el próximo domingo una mañana llena de diversión para conmemorar una fecha muy a tener en cuenta: el Día Mundial de la Infancia Contra el Abuso Sexual. En el evento encontraréis tanto actividades infantiles como hinchables, música y payasos. Asimismo, se instalará un stand para dar a conocer el trabajo de la asociación e información sobra tan señalada efeméride.

Lo que hay que saber
Edad: todos los públicos.
Fechas: 13 de noviembre.
Horario: de 11 a 14 horas.
Lugar: explanada central de los Jardines de Viveros. Valencia.
Libre acceso.
Todo será gratuito, pero Acasi aceptará las contribuciones altruistas para subvencionar la jornada y recaudar fondos para la asociación

-------------------------------------------------------------------------------------
Alcoy y sus pinturas rupestres

Los días 12 y 13 de noviembre el Museo Arqueológico de Alcoy (Alicante) ha preparado una jornada de puertas abiertas que incluyen unas recomendables visitas guiadas.

Las pinturas de la Sarga (Alcoy) son el testimonio más extraordinario de las lejanas sociedades prehistóricas que habitaron la geografía alcoyana. Se trata de un santuario en cuyas paredes han quedado plasmadas varias generaciones de agricultores, ganaderos y cazadores. Allí dejaron testimonio de sus creencias, de sus ceremonias religiosas e intercambio de conocimientos o productos.

Durante el próximo fin de semana, y gracias a estas jornadas de puertas abiertas, podréis visitar este privilegiado lugar y ver, en compañía de un arqueólogo, a arqueros y ciervos heridos por flechas, a un rebaño de cabras monteses, escenas de recolección de frutos… Sin una interesante propuesta guiada a unos de los yacimientos del arco levantino más interesantes.

Lo que hay que saber
Edad: a partir de 6 años.
Fechas: 12 y 13 de noviembre.
Hora: visitas a las 11, 12 y 13 horas.
Precio: gratuito.
Duración: 45 minutos.
Sin reserva previa.
Lugar: tendréis que acudir directamente a la Sarga. Carretera N-340 (Alcoy-Alicante), km 124. Desde el caserío de La Sarga (pedanía del término de Jijona), pista accesible sólo para turismos, por el Mas de la Cova, hasta la base del barranco.

Fuentes: Jardín Botánico de Valencia y Rodalabola.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario