domingo, 6 de noviembre de 2011

Notícies diumenge 6 de novembre. Dia Internacional per a la prevenció de l'explotació del medi ambient en la guerra i els conflictes armats.



«Con ocasión de este Día Internacional, reconozcamos las consecuencias de amplio alcance y a largo plazo de inflingir daños en el medio ambiente, tanto en tiempos de paz como de guerra. Y reafirmemos nuestro firme compromiso con la gestión sostenible de los recursos naturales como un elemento crítico de una paz y una seguridad duraderas».
Secretario General Ban Ki-moon
Mensaje con ocasión del Día Internacional para la Prevención
de la Explotación del Medio Ambiente en la guerra y los conflictos armados
6 de noviembre de 2011

El 5 de novembre del 2001, l'Assemblea General va declarar el Dia Internacional per a la prevenció de l'explotació del medi ambient en la guerra i els conflictes armats, el qual se celebrarà el 6 de novembre de cada any (resolució 56/4).
Encara que la humanitat sempre ha comptat les seues víctimes de guerra en termes de soldats i civils morts i ferits, ciutats i mitjans de vida destruïts, ben sovint el medi ambient ha sigut la víctima oblidada. Els pous d'aigua han sigut contaminats, els cultius cremats, els boscos talats, els sòls enverinats i els animals sacrificats per a obtindre un avantatge militar.
A més, el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) assenyala que en els últims 60 anys almenys el 40% dels conflictes interns han tingut alguna relació amb l'explotació dels recursos naturals, tant per ser considerats de «molt de valor», com a fusta, diamants, or, minerals o petroli, com per ser escassos, per exemple, la terra fèrtil i l'aigua. Quan es tracta de conflictes relatius als recursos naturals es duplica el risc de recaure en el conflicte.
Les Nacions Unides concedix gran importància a garantir que l'actuació sobre el medi ambient és part de la prevenció de conflictes, del manteniment de la pau i de les estratègies de consolidació de la pau, perquè no pot haver-hi pau duradora si els recursos naturals que sostenen els mitjans de subsistència i els ecosistemes són destruïts.



Avisos per vent:

Avisos per pluja:


Hui: Las autoridades evacuan por segunda vez La Restinga por el temor a una erupción;

Los ecologistas proponen un área de protección marina en El Hierro; Un nuevo seísmo eleva a 16 los terremotos en el Golfo de Valencia en dos años; Bangkok: Que se ahoguen los pobres; Un chequeo capta trazos radiactivos en la orina de 104 niños de Fukushima;



Doñana cumple 17 años como Patrimonio de la Humanidad; ´La sociedad valenciana está en deuda con los pescadores de l´Albufera´ ; 'Diario Polar': las memorias de dos científicos al límite de la aventura; Sons de la natura: Temporales de noviembre; Yo me compré un zoo; En fotos: Lo que es capaz de tragarse nuestra mascota; Modelización teórica de 'nano-objetos'; Centenari: Deslumbrados por los neones; El 8 de novembre: Un asteroide gigante pasará muy cerca de la Tierra; Curiositats: Si las células del cuerpo se renuevan, ¿por qué envejecemos?; El abuso de los analgésicos con receta, una epidemia en EEUU; Psicologia: Trabajar nuestro karma; i Desafíos del corazón.

Mites de la ciència: El fred, la vitamina C i el refredat:


Reducció de la factura del gas:

No hay comentarios:

Publicar un comentario