martes, 1 de noviembre de 2011

Eventos: Seminario de Paleoantropología. Conferencia de Astronomía. Ruta por el Montgó.


Seminario: 'Paleoantropología, divulgación y nacionalismo científico. Atapuerca'. IHMC-Palacio de Cerveró (Plaza Cisneros, 4. Valencia). 3 nov., 17 h.
Entrada libre. Aforo limitado

-----------------------------------------------------------------------------------

Agència Espacial Europea
El dimecres 9 de novembre, investigadors del Laboratori del Consorci Espacial Valencià (VSC) impartiran la xarrada "¿Funcionará este circuito en el espacio?".


Si vols saber què és una sala neta de classe 10.000, com es reprodueixen a Terra les condicions extremes de l'espai exterior, per a què serveixen les càmeres al buit o com es garanteix la confidencialitat dels resultats obtinguts en els tests, vés a la conferència "¿Funcionará este circuito en el espacio?".

Serà el dimecres 9 de novembre, a les 19 h, a la sala d'actes del cub groc de la Ciutat Politècnica de la Innovació (edifici 8E). En primer lloc, es projectarà un vídeo que permetrà conèixer per dins les instal·lacions de l'Agència Espacial Europea i la vida de les 2.200 persones que hi treballen. Tot seguit, David Argilés, enginyer del Consorci Espacial Valencià (VSC), explicarà com es validen a la Terra circuits de microones per evitar avaries quan els satèl·lits estan en òrbita.

El Laboratori del Consorci Espacial Valencià (VSC), instal·lat a la CPI, va ser inaugurat al juny de 2010 i, de llavors ençà, ha dut a terme més de 4.000 hores d'investigació i 100 assajos per a 19 campanyes. Entre les més conegudes, es poden esmentar les missions d'observació de la Terra Sentinel-1 i Sentinel-3, el futur explorador de la Terra Biomass, el satèl·lit de telecomunicacions Alphasat o els satèl·lits de navegació Galileu.

Al final de la conferència, se servirà un aperitiu. Les persones interessades a assistir-hi han d'inscriure's, gratuïtament, telefonant a l'Àrea de Comunicació.

Aquesta xarrada, que forma part del projecte Ciència a l'abast de tots, s'emmarca dins del programa d'activitats organitzades per la Universitat Politècnica de València (campus de Vera) amb motiu de la Setmana de la Ciència, una convocatòria d'abast europeu que a Espanya promou el Ministeri de Ciència i Innovació per mitjà de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

Més informació:

Reserves: telefonant al 96 387 90 00, de 9 a 14 i de 16 a 18 h
Setmana de la Ciència en la Universitat Politècnica de València (campus de Vera)

-------------------------------------------------------------------------------------

27/11/2011
"Conoce el Montgó" - Ruta guiada a la Cova del Camell


Ruta de dificultad baja que recorre el Camí de les Colonies hasta la Cova del Camell. Se contemplan las espectaculares vistas de Dénia y del Montgó, conociendo la flora, la historia y el paisaje de la zona.

Duración 4 horas, distancia total 12 km.

Plazas limitadas, necesario inscribirse llamando al 96.642.32.05

No hay comentarios:

Publicar un comentario