lunes, 21 de noviembre de 2011

Eventos: Festa de la Ciència al Jardí Botànic. Repoblació a Alcoi. Els valors ambientals en la literatura infantil.


FESTA DE LA CIENCIA 2011

JARDÍ EXTERIOR, DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE DE 11 A 14h

ENTRADA GRATUÏTA

Un any més, arriba al Jardí Botànic la “Festa de la Ciència”, amb noves propostes didàctiques i lúdiques per als més xicotets i que aquest 2011 se centraran en la celebració de l'Any Internacional dels Boscos i de l'Any Internacional de la Química. La festa, que tindrà lloc diumenge que ve 27 de novembre, forma part de les nombroses activitats promogudes per la Càtedra de Divulgació de la Ciència en la Setmana Europea de la Ciència i amb les quals el Botànic i la Universitat de València pretenen augmentar la visibilitat del treball dels científics i la implicació de la ciència en la vida de les persones.

Jocs, tallers, contacontes i exposicions de la mà del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, que es complementaran amb les nostres “Visites guiades” de l'últim diumenge de cada mes i un Concert de música clàssica a l'Auditori Joan Plaça, que tindrà lloc a les 12h. Una jornada de portes obertes al Jardí, amb activitats gratuïtes per gaudir en família de la Setmana de la Ciència.

ITINERARI DE LA JORNADA:

1º CENTRE D'INFORMACIÓ I JOC. Localitzat a la plaça de les Magnòlies. En aquesta parada els assistents rebran informació sobre les activitats. També se'ls proposarà un joc sobre l'exposició dels boscos que se situarà al passadís central i que ha estat subvencionada pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Terminada la gimcana...prova superada! Podran passar a realitzar els diferents tallers pel Jardí:

2º NENDO-DANGO. En aquesta parada els assistents aprendran la importància que té el sòl en un bosc i realitzaran un taller de nendo-dango, una tècnica utilitzada per a reforestar amb llavors de plantes autòctones.

3º PAPER RECICLAT. Per conscienciar de la importància dels boscos i dels nombrosos beneficis que n’obtenim. La despesa en paper implica pèrdua de boscos, per això el taller de paper és una manera de conscienciar de la necessitat de fer-ne un ús sostenible.

4º L'EDAT DELS ARBRES. Amb troncs d'arbres i palmeres coneixeran el creixement dels arbres, com es formen els anells i com es diferencia entre un arbre i una palmera. Després hauran de respondre a qüestions sobre el que han après.

5º LA FUNCIÓ DEL BOSC COM A GESTOR DE L'AIGUA. EL CICLE DE L'AIGUA. En aquesta parada veuran com podem elaborar petits hivernacles amb materials reciclats. Aquests serviran per a explicar el cicle de l'aigua i la importància dels boscos com a generadors. Els més menuts realitzaran un taller de maquillatge de cares, amb material homologat per a ells.

6º BOSC MEDITERRANI. Explicació del bosc mediterrani i de les plantes aromàtiques que hi podran descobrir, on es troba l'aroma i com s'extrau. Després faran una bossa de plantes seques aromàtiques que també s'utilitza com antiarnes natural per a recordar el paper d'aquestes plantes.

7º L’UMBRACLE. Com cada any, en aquest espai se situarà el CONTACONTES. Per a facilitar l'assistència hi haurà diverses sessions.

8º BOSC QUÍMIC. Per commemorar també l'Any Internacional de la Química, els visitants es podran emportar un “bosc químic”, una manera d'unir dues celebracions: l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos”
------------------------------------------------------------------------------------
27/11/2011
Repoblación en el Parque Natural del Carrascal de la Font Roja.


El Parque Natural del Carrascal de la Font Roja tiene previsto realizar el próximo 27de noviembre una repoblación popular en las faldas del paraje de Sant Antoni. La actividad se desarrollará desde las 9:00 a las 13:00 horas y está dirigida a la población local de los municipios de Alcoy e Ibi y más concretamente a grupos familiares.

Para acoger a los visitantes y organizar correctamente la actividad se instalará un punto de información en la pista de aeromodelismo del Polideportivo Francisco Laporta de Alcoy. En este punto de información se harán los grupos de repoblación correspondientes, el reparto de la planta y el material correspondiente para el desarrollo de la actividad.

Plazas limitadas. Inscripciones: Parc Natural del Carrascal de la Font Roja Tel.: 96 533 76 20 parque_fontroja@gva.es
----------------------------------------------------------------------------------
Els valors ambientals en la literatura infantil
29 de novembre de 2011 de 19:30 a 21:00
Aula Magna, La Nau (Universitat, 2).
La periodista i escriptora Maria Josep Picó –qui actualment treballa a la Càtedra de divulgació de la Ciència de la Universitat de València- escriu per primera vegada per al públic infantil. Tot mantenint la seua trajectòria de compromís amb la sostenibilitat, amb el llibre La Clàudia i l’esperit de la muntanya ens relata una trepidant i entretinguda història, la qual també pretén promoure els valors ambientals entre els més menuts. Aquest llibre, que compta amb les il•lustracions de Xavi Sepúlveda, explica les peripècies d’una xiqueta enganxada a la ciutat i als videojocs qui, per un accident inesperat, haurà d’estar unes dies al desconegut món rural, on viurà intrigues i aventures, i també aprendrà moltes lliçons de la natura. El diàleg ‘Els valors ambientals en la literatura infantil’ tractarà d’una manera més àmplia la presència del medi ambient i els valors a la narrativa per a xiquets, amb la intervenció de Mª Àngels Ull, Carme Miquel, William Colom, Maria Josep Picó. Entrada gratuïta, aforament limitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario