“Planeta Diverso” es una recopilación de fotografía virtual organizada por el CSIC, con la colaboración de la Universitat de València. Como es conocido, ambas instituciones han participado ampliamente con el museo desde su creación, lo que ha dado pie a numerosas exposiciones de diverso carácter.
La muestra presenta un itinerario virtual sobre la diversidad biológica y cultural de los seis continentes: África, Asia, Europa, América, Oceanía y La Antártida. Es el resultado de las numerosas expediciones científicas del CSIC, y consta de un amplio muestrario de las fotografías realizadas por Héctor Garrido y José Antonio Sencianes. En total, pueden verse más de 800 imágenes, que se ofrecen acompañadas de datos sorprendentes.
La muestra se organizó con motivo del Año internacional de la Biodiversidad 2010, término que engloba la inmensa variedad de formas en las que se presenta la vida en nuestro planeta y su compleja red de relaciones ecológicas, de las que el hombre y su cultura son parte inseparable. Por ello, su preservación es la única garantía para la supervivencia de la humanidad.
Las imágenes y los datos permiten reflexionar sobre la riqueza planetaria en ámbitos como el de las especies animales, vegetales, las representaciones culturales y también las lenguas, instrumentos primordiales de transferencia de la identidad humana y de su patrimonio cultural. La amenaza de desaparición que sufren algunos idiomas minoritarios supone una pérdida irrecuperable de la diversidad cultural del mundo, y también de la propia biodiversidad, dado que son vehículos esenciales del conocimiento tradicional sobre la naturaleza y el universo.
Entre los datos que se ofrecen en la exposición, se señala cómo casi la mitad de la población mundial habla únicamente 10 lenguas, mientras que el 52% de las lenguas conocidas las hablan menos de 10.000 personas, y el 28% menos de 1.000 en todo el planeta. Además, el 8% de las 2.994 lenguas evaluadas por la UNESCO se han extinguido a lo largo de las tres últimas generaciones, y casi la mitad de las conocidas corren peligro de desaparecer antes de que finalice este siglo.
La exposición se encuentra en el Museo de Ciencias Naturales de Viveros. Los lunes cierra. Hasta febrero.
-------------------------------------------------------------------------------------
Exposició ‘La imatge de la química. Destapa-la!’ en el Col·legi Major Rector Peset
La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘La imatge de la química. Destapa-la!’, la qual presenta trenta imatges procedents de l’art, la premsa, la publicitat o la literatura acadèmica, agrupades en cinc seccions que tracten diferents àmbits de la química. La mostra se suma a les nombroses activitats que la Universitat de València –que és en l’actualitat la segona universitat espanyola en recerca química– ha realitzat al llarg del 2011, declarat com a Any Internacional de la Química.
La mostra, la qual es podrà visitar fins el 8 de gener, convida l’espectador a reflexionar sobre les causes i les conseqüències de la percepció social negativa que ha tingut –i encara té– la química. Tot i l’esforç que han realitzat els científics per mostrar la química com a font de coneixement, de salut, de confort i de benestar, el terme s’associa popularment amb verins, substàncies perilloses, armes o pol·lució mediambiental. Aquesta actitud ha pogut contribuir a la disminució del nombre d’estudiants i de departaments universitaris, i també a la creació de noves especialitats en què la paraula química s’ha modulat o ha desaparegut per complet: “química verda”, “ciència de materials”, “ciència molecular” o “nanotecnologia”.
------------------------------------------------------------------------------------
Setmana Europea de Prevenció de Residus al Campus de Burjassot
De 21 de novembre de 2011 a 25 de novembre de 2011. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 15:00.
Carros Maxiresidus /Miniresidus:
Es una acció per mostrar que tots tenim la possibilitat d’adquirir productes menys envasats i fer un gest per el planeta, però també estalviar al mateix temps.
Simplement anant amb cura a l’hora de comprar, triant productes que estan menys envasats o que siguin reutilitzables, o simplement comprant grans volums de producte podem reduir dràsticament la quantitat de residus que produïm. Com per exemple, comprar garrafes d’aigua de 5 o 8L en comptes de 5 o 8 botelles d’un litre.
Amb xiquets gestos com aquestos podem fer molt per el planeta. Veniu a fer una ullada i a informar-vos!! Estarem just al costat del Mercat d’Intercanvi d’objectes de Segona Mà. Al costat del Mercat d’Intercanvi d’Objectes de Segona Mà i dels Carros Maxi- i Miniresidus hi haurà un estant amb fullets informatius sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus i amb blocs de notes per fer la Llista de la Compra, on en cada full tindreu un consell per a reduir residus i contribuir al benestar del Planeta.
Veniu i informeu-vos!! I emporteu-vos un bloc per a que cada vegada que feu la compra recordeu què podeu fer per millorar el nostre medi ambient.
Contenidors de Fem “ ¿Quants residus produïm?” :
La idea és conscienciar de la quantitat de residus que produïm, ficant com a exemple visual la quantitat de residus que han produït 5 persones en 1 setmana, classificant-los en contenidors de plàstic, vidre, paper i orgànic. Vosaltres només heu de multiplicar mentalment eixa quantitat de residus per el nombre de habitats d’un poble, o d’una comunitat, o d’un pais, o del món.
Només volem dir-vos que TENIM UN PROBLEMA!! I que entre tots hem de fer alguna cosa. I amb xicotets gestos podem aconseguir-lo.
Al voltant d’aquestos contenidors ficarem cartells amb algunes idees i consells per evitar produir aquesta gran quantitat de residus.
Els contenidors els podreu trobar durant tota la setmana en mig del Campus de Burjassot, al costat de la Font
-----
De 21 de novembre de 2011 a 23 de novembre de 2011. Dilluns i dimecres de 10:00 a 17:00.
25 de novembre de 2011 de 10:00 a 15:00. Divendres
Dilluns al hall de Farmàcia i dimecres-divendres a la plaça de davant de la Cafeteria de Ciències de Burjassot.
III Mercat d'Intercanvi d'Objectes de Segona Mà.
Porta el que no utilitzes i canvia’l per una altra cosa que t’agrade més!Podeu portar de tot, des de roba que ja no vos agrade, fins a televisors, maquinetes de fer punta, marcs de fotos, llibres, etc... qualsevol cosa que ja no utilitzeu i que puga ser útil per a una altra persona. Però per favor, que tot el que porteu funcione o no estiga trencat.
El funcionament é molt simple, només porta una o diverses coses que ja no vullgues i emporta’t el mateix nombre de coses que hages portat.
Dóna igual com siguen, tot val, i es canvia cosa per cosa. I l’últim dia us podreu emportar tot el que vullgueu encara que no porteu res.
Aquesta pot ser una forma divertida de reduir residus, ja que evitarem tirar al fem eixes coses que encara no han esgotat la seua vida útil i poden ser utilitzades per altres persones!
El mercat es realitzarà el dilluns 21 al Hall de Farmàcia (de 10h a 17h) i els dies Dimecres 23 (de 10-17h) i Divendres 25 (de 10h-15h) davant de la Cafeteria de Ciències.
Vos esperem a tots!.
----
Concurs de Fotografia
De 21 de novembre de 2011 a 25 de novembre de 2011. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 00:00 a 23:59
Campus de Burjassot.
II Concurs de Fotografia “I tu què fas pel medi ambient?: Reduïxes, Reutilitzes i/o Recicles."
Animeu-vos a participar! Tres premis de 100, 75 i 50€ poden ser vostres.
Només heu d'enviar-nos una fotografia sobre què feu vosaltres per a acabar amb els residus (reduir, reutilitzar i reciclar) tant en casa com en la Universitat. Es valorarà tant l'originalitat i qualitat de la imatge, com les idees que aporten per a combatre els residus.
Les Bases del Concurs estan disposades en la pàgina web del Punt Verd, www.uv.es/puntverdbur
No hay comentarios:
Publicar un comentario