jueves, 22 de noviembre de 2012

Eventos: Festa de la Ciència este diumenge al Jardí Botànic


ENTRADA GRATUÏTA AL JARDÍ BOTÀNIC
DIA: 25 DE NOVEMBRE DEL 2012

Un any més arriba al Jardí Botànic la “Festa de la Ciència”, amb noves propostes didàctiques i lúdiques per a tots els públics, que aquest 2012 se centraran en la celebració de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a tots.

Tallers, xarrades, experiments, exposicions i molt més en un dia de portes obertes que tindrà lloc diumenge que ve 25 de novembre. La jornada està organitzada per la Càtedra de Divulgació de la Ciència i el Jardí Botànic de la Universitat de València, i està emmarcada en les diferents activitats programades per la Universitat per a commemorar la Setmana Europea de la Ciència. Una bona oportunitat per a augmentar la visibilitat del treball dels investigadors i acostar la ciència a la vida de les persones.

Al llarg del matí, els més xicotets podran jugar i aprendre sobre ciència amb el Gabinet de Didàctica del Botànic, en la plaça Carles Pau del Jardí, a través d'una exposició divulgativa sobre energies renovables i els divertits tallers de “juguem amb energies”. Construiran aparells i joguets amb materials reciclats, formaran part d'una gimcana i gaudiran amb el pintacares, a més d'aprendre a fabricar unes divertides carabasses de paper. Un taller complementari a la curiosa "Exposició de carabasses", cedida per l'Estació experimental agrària de Carcaixent, que inundarà l'Umbracle durant tot el dia amb multitud de varietats locals d'aquesta hortalissa. Cosa que rares vegades podem trobar ja als nostres supermercats i comerços habituals, i que ens sorprendran amb les seues variades formes, colors i olors.

Comptarem també amb la presència especial de la plataforma de divulgació científica Hablando de ciencia que a través d'un stand en la plaça Carles Pau, podran resoldre tots aquells dubtes que puguem tenir sobre l'energia sostenible. I a més ens convidaran a participar de la ciència amb diferents experiments sobre energia solar o l'efecte hivernacle entre uns altres.

De forma simultània, Hablando de ciencia oferirà a més un programa d'activitats en la sala d'exposicions del Jardí. Començaran amb la presentació del documental “El drago mil·lenari”, seguit de diferents xarrades temàtiques sobre l'evolució de la investigació agrària i la biomedicina. En la mateixa sala podrem visitar a més l'exposició Fotògrafs de la Natura 2012 amb imatges impactants que plasmen l'essència més salvatge del nostre entorn natural. I en l'estufa freda, més fotografia amb l'exposició Mad in France un recorregut en imatges per la realitat contemporània de França del col·lectiu Tendance Floue.

I per als quals gaudeixen amb la música us espera una sorpresa en la plaça dels magnolis del Jardí, les escultures litofòniques de l'artista Gabriel Delgado. Grans pedres que es converteixen en instruments per a compondre les nostres pròpies melodies. I finalment un magnífic concert de música clàssica en l'Auditori Joan Plaça per a clausurar els concert de tardor de l'Aula de Música de la Universitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario