domingo, 31 de enero de 2016

Eventos: Hoy domingo: CELEBRA EL DIA DE L'ARBRE AMB EL BOTÀNIC! i activitat al Museu de Prehistòria. 7 de febrero: Celebra el día del Árbol en el Parque Natural de la Tinença de Benifassà.

Museo de Prehistoria
¿Qué es un homínido? ¿Homínido y humano es lo mismo? El hombre actual no ha sido siempre igual. A lo largo de millones de años se han producido cambios en el tamaño, la capacidad craneal, la corpulencia... esto se llama evolución. Ven a la Biblioteca Infantil y aprenderás a reconocer a los diferentes homínidos. 

Os esperamos el domingo de 10 a 14 h.
Actividades de animación lectora a las 10:30 y a las 13 h.

CELEBRA EL DIA DE L'ARBRE AMB EL BOTÀNIC!

JORNADA DE PORTES OBERTES I ACTIVITATS GRATUÏTES

DIA: 31 GENER 2016
Diumenge que ve 31 de gener el Botànic obri de nou les seues portes de forma gratuïta per a celebrar el Dia de l'Arbre.Un dia molt especial per al Jardí en el qual la nostra arbreda monumental serà la protagonista amb les seues més de 60 espècies arbòries que superen els 180 anys de vida.

I és per açò que els nostres visitants podran gaudir, de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic, de quatre itineraris guiats diferents per aquests majestuosos gegants vegetals.  Rutes que començaran a les 11h i on els participants aprendran botànica i tot tipus de curiositats sobre cadascun dels arbres. A més, se'ls obsequiarà amb la monografia “El Jardí Animat”, fruit de la col·laboració entre el Gabinet de Didàctica i la revista de divulgació científica MètodeManualitats, cremes vegetals, reforestació amb nendo dango, descobrir els colors de la natura i moltes més propostes lúdiques i científiques, per a realitzar a casa, utilitzant les diferents parts de les plantes.

Recordeu! Per a participar només haureu d'apuntar-vos, a partir de les 10h i per ordre d'arribada (aforament limitat), en el punt d'informació del Gabinet de Didàctica, on també hi haurà material sobre arbres cedit per l'Associacio Espanyola d'Arboricultura (AEA). El trobareu a la plaça dels magnolis del Jardí. 

Magnolis monumentals que també s'engalanaran per a l'ocasió gràcies a el “Yarn bombing”. Una intervenció artística de Mikita Lapena que cobrirà de color i calidesa els troncs dels arbres, a través d'aquest moviment d'acció urbana a base d'agulla i llana. Graffitis de punt de ganxo que ompliran d'alegria el corredor principal del Jardí durant tot l'hivern i onhan col·laborat el col·lectiu Mujeres y punto i tots els knitters que han respost a la crida a l'acció de Mikita la Pena.
I per al final, us hem reservat una sorpresa! La nostra excepcional adquisició d'enguany, un baobab! Un exemplar jove d'Adamsonia sp, que confiem que algun dia puga passar a formar part de la nostra arbreda monumental. El trobareu a la zona dels cactus i serà plantat per la directora del Jardí, Isabel Mateu, i el Gabinet de Didàctica juntament amb el “Taller de Empleo de Cullera”, els nostres col·laboradors voluntaris d'enguany. 

A més, us hem preparat un parell d'activitats perquè pugueu seguir gaudint d'aquesta data assenyalada la resta de la setmana. D'una banda, el Jardí presentarà dijous que ve 4 de febrer una nova monografia, "L'Arbreda Monumental"Un llibre de D. Manolo Costa i Jose Plumed, que recull la gran diversitat d'arbres de tipus monumental que podem trobar al Jardí, així com altres plantes notables que, sense ser arbres en sentit estricte, s'han convertit en elements singulars del Botànic. 
Us esperem en l'Auditori Joan Plaça a les 19h, entrada lliure i aforament limitat. A més, a partir del mes de febrer, el llibre s'extrapolarà al Jardí a través d'un itinerari autoguiat amb informació iconogràfica de cadascuna de les espècies arreplegades, i que a través de codis QR ens portaran a la fitxa virtual estesa de cadascuna d'elles.

I finalment, la nostra ja coneguda excursió de reforestació! Una activitat ambiental gratuïta organitzada en col·laboració amb l'Associació “La Codolla” per a recuperar la serra d'Agullent, que es va veure afectada per un terrible incendi fa uns anys. Partirem amb autobús des del Jardí dissabte que ve 6 de febrer, acompanyats del guia botànic Víctor Benlloch.

En el Parque Natural de la Tinença de Benifassà vamos a celebrar el DÍA DEL ÁRBOL con una nueva ruta interpretativa.
En esta ocasión saldremos de Coratxà. Situada a 1235 metros de altitud, es la población más elevada de la Tinença.
Durante la mañana podremos disfrutar de las vistas de su montañoso entorno, descubrir árboles monumentales y comprobar algunos de los trabajos realizados dentro del proyecto LIFE Renaix el bosc que tiene como objetivo la mejora las masas forestales de la zona.

Datos de la actividad:
• Día: domingo 7 de febrero de 2016
• Hora: 9:30 h
• Lugar de inicio: Plaza de Coratxà
• Distancia: 12 km
• Desnivel: 400 m
• Dificultad: media-alta
• Duración de la actividad: 5 horas aprox.
• Aviso: Plazas limitadas/Inscripción previa en 977 729 187 - 650 412 497 - parque_tinenbenifassa@gva.es
• Recomendaciones: Traer calzado adecuado, ropa de abrigo, agua y almuerzo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario