sábado, 4 de junio de 2016

Eventos: Demà diumenge, CELEBRA EL DIA DEL MEDI AMBIENT AL BOTÀNIC i A LA CIUTAT DE LES CIÈNCIES. Museo de Prehistoria: Los grandes inventos de la vida cotidiana. La aguja de coser, un invento destinado al éxito

Os dejo aquí algunos de los eventos gratuitos de mañana domingo para celebrar el Día Mundial del Medio Ambiente. Estos días son de mucho trabajo, de ahí que el blog haya funcionado de manera intermitente. La semana que viene, ya con las evaluaciones realizadas, podremos retomar el día a día. Saludos y feliz domingo.

CELEBRA EL DIA DEL MEDI AMBIENT AL BOTÀNIC

JORNADA DE PORTES OBERTES

DIA: 5 JUNY 2016
ENTRADA GRATUÏTA 
HORARI DEL JARDÍ: 
Obert ininterrompudament de 10h a 21h
El proper diumenge 5 de juny el Botànic obri les portes al públic de forma gratuïta amb la fi de sumar-se a la celebració mundial del Dia del Medi Ambient. I per això hem organitzat una bateria d’activitats per gaudir en família i a l’aire lliureNo t’ho perdes!
Com cada any des de 1972, el 5 de juny és un dia dedicat al medi ambient amb un objectiu ben clar, conscienciar la població de la importància de respectar el nostre entorn. I per això, al Botànic us ho posem més fàcil que mai obrint les portes al nostre oasi urbà.  El tema que proposa l’ONU aquest any és la tolerància zero al comerç il·lícit d’espècies silvestres. 
Si vols començar a conèixer el medi ambient més proper, no et perdes les visites guiades gratuïtes que el Gabinet de Didàctica oferirà perquè pugues descobrir els secrets de les nostres espècies més emblemàtiques. Hauràs d’inscriure’t en la taquilla del Botànic en qualsevol dels dos torns que hi haurà disponibles, ales 11h i a les 12h. 
Els més menuts podran participar en el Taller Hojanimales que Kaiko 100 Bosques oferirà al voltant de l'Estufa freda del Jardí, i on després de recollir les fulles del Jardí les convertirem en curiosos hojanimales. Ni hauran tres sessions i encara que serà gratuït, l'aforament serà limitat i caldrà incriure's prèviament en taquilla.
I si el que voleu és connectar amb la natura en família podeu participar en la sessió de Ioga en família a les 12h, us podreu inscriure en la taquilla del Jardí. El preu de l’activitat és de 5€ per participant, tant xiquets com adults. Les places són limitades i per això et recomanem que t’inscrigues prèviament. 
Per altra banda, l’Associació de Voluntaris dels Gats del Botànic, t’ofereix la possibilitat de col·laborar amb ells gràcies a la vuitena edició del Mercadet solidari, emmarcat a la campanya No l’abandones adopta’n un. I és que a pesar de les aparences, el Botànic és una selva per als felins que han de conviure amb les feines de jardineria, la elevada humitat i el trànsit dels carrers que ens envolten, i requereixen moltes cures per a viure correctament. Així, emporta't un souvenir artesanal i així ajudaràs els voluntaris amb les despeses de l’alimentació i vacunació dels nostres gats.
A més, no oblides fer una ullada a la mostra pictòrica d’Enric Ruiz disponible en la sala Hort de Tramoieres. Terra cultivable combina pintura i collage i ofereix, a vista de pardal, una imatge ben distinta de l’horta valenciana.
Si encara no heu fet plans per al proper diumenge, acosteu-vos a celebrar el Dia del Medi Ambient en el nostre oasi urbà! 

PROGRAMA DEL DIA DEL MEDI AMBIENT 

EXPOSICIÓ 'TERRA CULTIVABLE'
Obra pictòrica d'Enric Ruiz

HORA: 10 - 21h
LLOC: Sala Hort de Tramoieres
MERCADET SOLIDARI
En favor dels gats del Jardí 
 
HORA: 10 - 21h
LLOC: Al voltant de l'umbracle
VISITES GUIADES GRATUÏTES
A càrrec del Gabinet de Didàctica del Jardí 
HORA: 
Hi hauran dues sessions, una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament.
LLOC: Eixida des de taquilla
MATRÍCULA: Cal inscriure's prèviament en taquilla per ordre d'arribada. Aforament limitat 
TALLER INFANTIL 'HOJANIMALES'
A càrrec de Kaiko 100 bosques

HORA: 12h - 13.30h (2 sessions de 45 minuts)
LLOC: Al voltant de l'Estufa freda
MATRÍCULA: Gratuïta, però cal incriure's prèviament a taquilla per ordre d'arribada. Aforament limitat.
NOTA: Recomanat per a xiquets de entre 3 i 12 anys. Els pares podran acompanyar als xiquets. 
IOGA EN FAMÍLIA
Per a pares i fills 
HORARI: Hi hauran dues sessions, una a les 11h i una altra a les 12h.  
LLOC: Umbracle
MATRÍCULA: 5€ per participant, tan xiquet com adult. S'abonarà el mateix dia en taquilla es pot fer inscripció prèvia ací, ja que l'aforament és limitat. 

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES CELEBRA EL DÍA MUNDIAL DEL MEDIO AMBIENTE CONCIENCIANDO SOBRE LA IMPORTANCIA DE LA CONSERVACIÓN DE LAS ABEJAS


- El sábado  4 y el domingo 5 de junio se instalarán en la zona de libre acceso del Museu de les Ciències diversos recursos relacionados con esta especie y con el papel que juegan para la preservación del Medio Ambiente - Esta acción se realiza en colaboración con la Escuela de Viticultura y Enología de Requena (EVER) que cuenta con un área dedicada a la apicultura
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el Día Mundial del Medio Ambiente concienciando sobre la importancia de la conservación de las abejas
El domingo, 5 de junio se celebra el Día Mundial del Medio Ambiente. La Ciutat de les Arts i les Ciències se une a esta efeméride con un acción de concienciación ambiental centrada en una temática concreta: la importancia de la conservación de determinadas especies polinizadoras como las abejas y el grave problema medioambiental que implica la importante reducción que está experimentado en la actualidad.
El sábado 4 y el domingo, 5 de junio, en colaboración con la Escuela de Viticultura y Enología de Requena (EVER), que cuenta con un área de trabajo dedicada a la apicultura, se situará en la Calle Menor del Museu de las Ciències, zona de libre acceso, una instalación para concienciar el público sobre la trascendencia que tienen las abejas en la preservación del medio ambiente. 
Varios tipos de colmeneros, extractores con cuadros de miel, cajas de exhibición con ejemplares de abeja obrera, zángano y reina, información sobre el proceso de polinización o una zona de cata de mieles, serán algunos de los recursos con los que contará este espacio en el que el visitante podrá conocer esta especie y el papel que juega en la sostenibilidad del planeta. 
¿Sabías que en la prehistoria ya existía la aguja de coser? ¿Cómo crees que se hacía?, ¿de qué material? Y el hilo, ¿de dónde lo sacaban? Ven a la Biblioteca Infantil y hablaremos de una herramienta muy utilizada en el mundo de la moda y de Francis Montesinos.

Os esperamos el domingo de 10 a 14 h.

Actividades de animación lectora a las 10:30 y a las 13 h.

La animación se adecuará a la edad media de los asistentes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario