lunes, 18 de abril de 2011

2011, Any Internacional de les Dones Científiques

L'any 2011 ha sigut declarat per la UNESCO com a Any Internacional de la Química amb motiu, entre altres raons, del centenari del Premi Nobel atorgat a Marie Curie –Marja Sklodowska- per la seua contribució a la Química; la qual cosa resulta menys conegut és que, aprofitant el valor simbòlic de la figura de Madame Curie, posseïdora de dos premis Nobel i una de les persones dedicades a la ciència més importants de la història (independentment del sexe), 2011 ha sigut triat, també, com a Any Internacional de les Dones Científiques.



La setmana passada es va celebrar en tot el món la Setmana Mundial per l'Educació centrada especialment enguany en les dificultats que troben les xiquetes per a poder accedir a ella. No obstant, a pesar de les grans obstacles amb què s'han trobat i es troben, hi ha una gran quantitat de dones que al llarg de la història han realitzat importants contribucions a la ciència. Durant esta setmana anirem coneixent breument algunes d'elles.

Sophie Germain
s. XVIII
País de origen: Francia
Aportación: fue una matemática que hizo importantes contribuciones a la teoría de números y la teoría de la elasticidad.
Clara Serrano Moncholí. 4t d'ESO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario