lunes, 11 de abril de 2011

Hui comença la Setmana de la Campanya Mundial per l'Educació



Hui ha començat la Setmana Cultural en el nostre cole alhora que la SAME 2011, la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació.



Campanya Mundial per l'Educació
L'educació és un dret fonamental, i és imprescindible per a trencar el cercle de la pobresa. Però en l'actualitat hi ha 69 milions de xiquets i xiquetes sense escolaritzar i 759 milions de persones adultes no tenen competències bàsiques de lectura.
La Campanya Mundial per l'Educació (Global Campaing for Education) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe. Tots nosaltres coincidim a reclamar el compliment íntegre dels compromisos de la "Cima de Dakar" (Senegal) de l'any 2000, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l'accés a una educació de qualitat per a tots i totes abans de l'any 2015. Ens anem acostant a eixe any, per això cal continuar actuant.
La Campanya Mundial per l'Educació va nàixer perquè este compromís internacional, valuós i necessari, no passara desapercebut. Per això, el seu objectiu és mobilitzar a la ciutadania perquè exigisquen als seus governs i a la comunitat internacional que complisquen les seues promeses i es responsabilitzen del destí de milions de persones a qui s'exclou del dret a l'educació.
La Coalició Espanyola de la Campanya Mundial per l'Educació està formada per Ajuda en Acció, Educació Sense Fronteres i Entreculturas, qui assumix la coordinació de la mateixa.



La CME va sorgir com un moviment de la societat civil per a donar seguiment als 6 objectius d'Educació per a Tots i Totes (EPT) acordats pels participants en el Fòrum Mundial sobre l'Educació celebrat a Dakar, Senegal a l'abril del 2000.
Així mateix, la CME se centra en els dos Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni relacionats amb educació:
L'objectiu 2, que pretén garantir que tots els xiquets i xiquetes finalitzen un cicle complet d'ensenyança primària.
L'objectiu 3, que busca eliminar la desigualtat de gènere en ensenyança primària i secundària, preferentment en 2005; i a tots els nivells en 2015.
Des de 2001, la Campanya Mundial per l'Educació organitza durant l'última setmana d'abril la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). Treballem en xarxa, fomentant les aliances, per a aconseguir els següents objectius:
Promoure el dret a l'educació, a través de la INCIDÈNCIA POLÍTICA.
Donar seguiment a les polítiques de cooperació per a educació i fer propostes per a la seua millora.
Difondre, sensibilitzar i educar a la societat espanyola sobre l'incompliment del dret a l'educació en els països del Sud.
El lema de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació de 2011 és: L'educació no és un conte; pels drets de les xiquetes i les dones. L'any en què el Dia Internacional de la Dona commemora el seu 100 aniversari, tenim com a tema central l'educació de les xiquetes i les dones. Volem aconseguir sensibilitzar a la classe política i a l'opinió pública sobre la importància de l'educació de les dones i les xiquetes i sobre la necessitat actuar de manera urgent, ja que encara els dos terços de les persones adultes sense alfabetitzar són dones; i dels 69 milions de xiquets i xiquetes en tot el món sense escolaritzar, el 54% són xiquetes.



Preparació al cole fa dos dimecres de l'acte central Tots per l'Educació per part de voluntaris de la Xarxa Solidària Vedruna

Precisament hui, en l'inici de la nostra Setmana Cultural, tots els alumnes des de 4t de Primària fins a 4t de Secundària han participat en uns tallers sobre el Dret a l'Educació en el món realitzats per voluntaris d'Entreculturas.
I este dimecres alumnes de 3r i 4t de Secundària, membres de la Xarxa Solidària Vedruna, participaran en l'acte central de la Campanya ací a València.




Participació a l'acte central SAME 2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario