viernes, 22 de abril de 2011

Notícies divendres 22 d'abril





Hui, Divendres de Dolors i Dia Mundial de la Terra,:



El 22 d'abril se celebra en tot el món el Dia Mundial de la Terra. Esta data es va instaurar als Estats Units en 1970, amb l'objectiu de recordar els problemes que afecten este planeta i promoure accions que busquen un desenvolupament sostenible. El seu promotor, el senador nord-americà Gaylord Nelson, va instaurar este dia per a crear una consciència comuna als problemes de la contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per a protegir la Terra.
Les Nacions Unides reconeixen que la Terra i els seus ecosistemes són la llar de la humanitat, de la mateixa manera, estan convençudes que per a aconseguir un just equilibri entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures, és necessari promoure l'harmonia amb la naturalesa i la Terra. És per açò que van decidir designar el 22 d'abril com el Dia Internacional de la Mare Terra.



No obstant, han passat els anys, i el segle XXI ha començat amb els mateixos problemes amb què va finalitzar l'anterior: el nombre creixent d'habitants i els alts nivells de consum estan esgotant els recursos naturals.
L'escassetat crònica d'aigua i l'avanç de la desertificació, la pèrdua de la terra arable, la destrucció dels hàbitats naturals i la contaminació generalitzada són els principals perills que amenacen la biodiversitat i el desenvolupament de la Terra.



És una llàstima vore que en l'orbe són molt pocs els que es preocupen per un dia tan important per a la humanitat ... perquè si es tracta de dies on cal comprar o celebrar festes, la gran majoria es posa d'acords per a festejar-ho.
Serà que estem programats per a consumir i provocar la destrucció del planeta?
(Font: Blog de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO, a la qual pertanye el nostre centre http://reau07.blog.com.es/ )



La tierra, nuestro mayor patrimonio, en peligro; Dentro de los reactores de la central de Fukushima; Japón aprueba una partida de 33.000 millones de euros para la reconstrucción; La radiactividad en el mar fue 20.000 veces superior al límite legal; Los alrededores de Chernóbil nunca serán aptos para el ser humano; Los tsunamis que sufrió Tenerife hace 150.000 años; BP invertirá 1.000 millones en restaurar la fauna y flora en el Golfo de México;





La Niña: responsable de las lluvias en Colombia; Las calles, mejor con led;




Una 'rosa' galáctica en el cumpleaños del Hubble; Decenas de miles de embriones congelados esperan su destino; Todavía sin fármacos para el sida infantil; i La vacuna contra el sida, una historia interminable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario