martes, 13 de septiembre de 2011

Eventos: LES CONFERÈNCIES DEL BOTÀNIC 2011


Coincidint amb el inici del curs de la Universitat de València, el Jardí Botànic reprèn l’agenda cultural amb les Conferències del Botànic 2011. Una nova oportunitat per gaudir d’activitats amb contingut científic per a tots els públics, que enguany estaran dedicades als Boscos amb motiu de l'Any Internacional.

Este cicle temàtic es suma a les diferents activitats que el Jardí Botànic està desenvolupant al llarg del 2011 per posar en valor els boscos, espais de biodiversitat que ens aporten infinitat de recursos, que no infinits.

Pel que fa a les Conferències, continuen reconegudes per la Universitat de València com a activitat de lliure elecció, així, tots els alumnes que ho desitgen podran obtenir dos crèdits per l’assistència al cicle complet. Però a més, enguany la novetat és que l’assistència també està reconeguda com a curs de formació del professorat pel CEFIRE. Per últim, el públic general té l’entrada gratuïta.

Al cicle trobem la col·laboració de les diferents associacions que treballen amb el Jardí, com la d’orquídies, la d’arboricultura, i la de cactus, per això alguns títols són Les orquídies i els boscos tropicals o Suculentes emboscades. Tot i això, el llistat d’associacions participants s’ha ampliat a la Fundació Limne, que treballa per la salut dels rius, i l’ABEPYC, l’Associació botànica espanyola de palmeres i ciques. A més, cal destacar la important participació de diferents ponents especialistes en temàtiques molt específiques. Com Artemi Cerdà, Membre del SEDER (Soil Erosion and Degradation Research Group) al departament de geografia de la UV, que ens parlarà de Els incendis forestals i la pèrdua de sòl i aigua als boscos mediterranis, i Mario Honrubia, Catedràtic de biologia vegetal de la Universitat de Múrcia, que tractarà les Micorizes, la part invisible del bosc.

PROGRAMACIÓ

5 D'OCTUBRE. ANTONI AGUILELLA

EL BOSC DELS NOSTRES RIUS

19 D'OCTUBRE. EDUARDO BIONDI

LA DIVERSITAT DEL BOSC MEDITERRANI: GESTIÓ I CONSERVACIÓ

20 D'OCTUBRE. JAIME GÜEMES

EL JARDÍ BOTÀNIC COM A BOSC URBÀ

26 D'OCTUBRE. EVA BARRENO

LA SALUT DELS BOSCOS. ELS LÍQUENS COM A BIOINDICADORS

2 DE NOVEMBRE. MARIO HONRUBIA

MICORIZES: LA PART INVISIBLE DEL BOSC

9 DE NOVEMBRE. JOSE MANUEL RODRIGUEZ

ASSOCIACIÓ ESPANYOLA D'ARBORICULTURA

16 DE NOVEMBRE. RUBÉN VELÁZQUEZ

LES ORQUÍDIES I ELS BOSCOS TROPICALS

17 DE NOVEMBRE. TOMÁS FONT

EL PALMERAL, UN BOSC DIFERENT. APROPAMENT AL MÓN DE LES PALMERES

23 DE NOVEMBRE. JORDI DOMINGO

FES DEL TEU JARDÍ UN BOSC MEDITERRANI

30 DE NOVEMBRE. ARTEMI CERDÀ

ELS INCENDIS FORESTALS I LA PÈRDUA DE SÒL I AIGUA ALS BOSCOS MEDITERRANIS

14 DE DESEMBRE. EDUARDO M. ALCALDE

SUCULENTES EMBOSCADES

21 DE DESEMBRE. EMILIO BLANCO

ASSOCIACIÓ ESPANYOLA D'ARBORICULTURA

Més informació: http://www.jardibotanic.org/culturaicomunicacio.php?t=1&id=55

Font: Jardí Botànic de València

No hay comentarios:

Publicar un comentario