miércoles, 28 de septiembre de 2011

Notícies dimecres 28 de setembre, Dia Mundial de la Ràbia.



El Dia Mundial de la Ràbia (World Rabies Day) se celebra tots els anys el 28 de setembre. Té com a objecte insistir en les conseqüències de la ràbia humana i animal i explicar els mitjans per a previndre i atallar la malaltia combatent-la en els animals.

La missió del Dia Mundial de la Ràbia és incrementar la conscienciació mundial sobre la ràbia, promoure l'educació sobre el control i prevenció de la ràbia a nivell local, i mobilitzar i coordinar recursos cap a la prevenció de la ràbia humana i el control de la ràbia en animals. Encara que l'impacte major de la ràbia ocorre en regions del món on hi ha molta necessitat, la ràbia ja no s'ha de desatendre. Les ferramentes i la tecnologia per a la prevenció de la ràbia humana i canina són disponibles.

La ràbia en els sers humans és totalment prevenible per vacunació i atenció mèdica oportuna. No obstant, mata almenys 55.000 persones anualment, o siga una persona cada 10 minuts.

La font mundial més important de la ràbia humana és la ràbia canina no controlada; no obstant, l'eliminació sostinguda de la transmissió de la ràbia canina ha sigut demostrada en extenses regions geogràfiques. L'ús metòdic de tècniques de provada efectivitat pot conduir a l'eliminació global de les fonts de ràbia humana més importants.

Els xiquets són el grup més vulnerable i més subjecte a les agressions múltiples. En tals situacions, l'accés a l'atenció de salut és indispensable. La font principal de la ràbia en humans es pot eliminar a través d'assegurar la vacunació i el control adequats dels animals, educar les poblacions vulnerables, i millorar l'accés a la salut de què han sigut subjectes a agressions d'animals.






De si entra l'aire fred en altura dependrà el temps dels pròxims dies plovent més o menys:

Hui: Primeros desalojados en El Hierro por riesgo de desprendimientos; València: Llocnou de la Corona registra un nuevo seísmo de 2,4 grados;




La Tierra entra en "deuda ecológica" al consumir su presupuesto de recursos; El 87% de los españoles respira aire contaminado; La boina que nos asfixia; Fukushima quiere descontaminar 110.000 hogares afectados por la radiactividad; Las reservas de metano del Ártico pueden acelerar el cambio climático; De Delhi a Uruguay: los créditos de carbono en el mundo en desarrollo; Defensant la selva: Renuncia el ministro del Interior de Bolivia tras la represión policial a los indígenas; La Universitat acepta ampliar el Jardín Botánico en el solar de Jesuitas; ¿Puede la genética salvar a los anfibios?; El zumo de tomate de cultivo tradicional tiene menos polifenoles que el de cultivo orgánico; Revuelo a la velocidad de la luz; Estudian la eficacia de las pantallas acústicas en carreteras y vías férreas; Alps: Cien años bajo la montaña; Diseñan una guía virtual para difundir el turismo histórico y monumental; En fotos: cuando la ciencia y la cocina se entremezclan; “La excelencia investigadora es la unión de talento y medios”; Argentina: El bulo del meteorito que nunca existió; La NASA confirma que el satélite UARS cayó en el Pacífico Sur;





La alianza global para la vacunación llega a 37 países; Nace el primer 'Diccionario de términos médicos' en español; Descubren una nueva inmunodeficiencia congénita; Tatuajes de alta tecnología; El control nocturno de la hipertensión reduce las muertes; Una golosina retirada en Algemesí desata una alerta nacional por posible toxicidad; i Un remedio sencillo contra el estreñimiento infantil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario