domingo, 25 de septiembre de 2011

Notícies diumenge 25 de setembre, Dia Mundial del Cor i de la Retinosi Pigmentària



Hui, Diumenge 25 de setembre del 2011, se celebra el Dia Mundial del Cor.

Les malalties cardiovasculars (com l'infart de miocardi i l'accident cerebrovascular) són les més mortíferes del món, no en va es cobren 17,5 milions de vides a l'any. Amb les activitats organitzades cada Dia Mundial del Cor, que coincidix amb l'últim diumenge de setembre, s'intenta que el gran públic conega millor els mètodes per a reduir al mínim els factors de risc, per exemple mantindre el pes corporal controlat i fer exercici regularment.



També es celebra hui el Dia de la Retinosi Pigmentària. Esta és una malaltia ocular que produïx una greu disminució de la capacitat visual, i que en molts casos conduïx a la ceguera. Encara que es naix amb la malaltia, és rar que es manifeste abans de l'adolescència, i pràcticament sempre ho fa de forma insidiosa, de tal manera que el malalt no és conscient de la seua malaltia fins que esta es troba en fases molt avançades.



La retinosi pigmentària generalment es dóna en famílies i és un trastorn que pot ser causat per molts defectes genètics. Les cèl•lules que controlen la visió nocturna, anomenades bastons, són les que tenen major probabilitat de resultar afectades; no obstant, en alguns casos, les cèl•lules del con retinià són les que reben el major dany. El distintiu més important de la malaltia és la presència de taques de color fosc en la retina.

A mesura que la malaltia progressa, també es perd la visió perifèrica de manera gradual i l'afecció pot conduir amb el temps a la ceguera, encara que generalment no és completa. Els signes i símptomes sovint apareixen primer en la infància, però els problemes visuals severs usualment no es desenvolupen fins als primers anys de l'edat adulta.




Hui: Revuelo a la velocidad de la luz; 'No haremos ninguna interpretación que ponga en duda las leyes de la Física'; La NASA confirma la caída del satélite UARS sobre el océano Pacífico; Un segundo gran satélite caerá en octubre; Canarias eleva el nivel de alerta en El Hierro; El huracán Hilary se aleja de México; "Moving Planet" logra que ciudadanos de 170 países exijan acción frente al cambio climático; Equador: En la tierra de las piscinas negras; Los furtivos arrasan el coral rojo; El sapo partero común y el sapo corredor vuelven al Delta del Llobregat; Exposició al Botànic: Playas en extinción; Ardillas, salamandras y ranas en Hyde Park; La vanguardia del hogar sostenible; Matemáticas aztecas para ahorrar;



Las personas sordas celebran su Día Internacional; Palpando los virus uno a uno; ¿Qué fue de la mercromina?; Carrera médica en busca del crecepelo; Curiositats: ¿Qué % del cerebro humano se usa?; Psicologia: Atentos a las nuevas oportunidades; i Aprender a ser padres.

Un exemple de superació:


Any Internacional de l'Alhzéimer: La lluita pel record

No hay comentarios:

Publicar un comentario