miércoles, 21 de septiembre de 2011

Notícies dimecres 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau i de l'Alzheimer

El 21 de setembre se celebra en tot el món el Dia Internacional de la Pau. L'Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat que este és un dia dedicat a enfortir els ideals de la pau, tant en el si de tots els pobles i nacions com entre ells.
Enguany el tema és “Pau i democràcia: fes que la teua veu se senta”.
En el Preàmbul de la Carta de les Nacions Unides s'afirma que l'Organització es va fundar per a previndre i resoldre els conflictes internacionals i ajudar a crear en el món una cultura de pau.
La pau i la democràcia estan vinculades íntimament. Juntes constituïxen una aliança que promou el benestar de tots. La democràcia, consagrada en la Declaració Universal de Drets Humans, sustenta un entorn propici per al gaudiment d'innumerables drets polítics i llibertats civils.
En harmonia amb el tema del Dia s'està produint en el món un fenomen extraordinari. En totes parts, les jóvens i els jóvens estan demostrant el poder de la solidaritat acostant-se els uns als altres i manifestant-se units en favor de l'objectiu comú de la dignitat i els drets humans. Este impuls poderós comporta la possibilitat de crear un futur en pau i democràcia. Unix la teua veu a la d'ells.
Hi ha moltes formes de participar en les pràctiques democràtiques, per exemple, intervenint en un diàleg sobre els processos constitucionals, promovent l'apoderament de la societat civil, contribuint a la lluita per la igualtat entre els gèneres i contra la discriminació, coadjuvant a l'educació cívica i fomentant la inscripció de votants.
El Dia Internacional de la Pau oferix a tots els pobles del món una data comuna per a organitzar esdeveniments i mamprendre activitats que posen en relleu la importància de la pau i la democràcia en forma útil i realista.



El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer (World Alzheimer's Day), data triada per l'Organització Mundial de la Salut i la Federació Internacional d'Alzheimer.

El propòsit d'esta commemoració és donar a conéixer la malaltia i difondre informació respecte d'això, sol•licitant el suport i la solidaritat de la població en general, d'institucions i d'organismes oficials.



L'any 1906 Alois Alzheimer va descriure per primera vegada la malaltia que més tard portaria el seu nom. Més de cent anys després encara s'està lluitant contra l'estigma associat a la demència i es continuen organitzant campanyes per a aconseguir millors servicis i tractaments per a les persones amb la malaltia d'Alzheimer així com per als seus cuidadors.



Més informació: Fundación Alzheimer España (http://www.fundacionalzheimeresp.org/)



La Web del 'Banco de recuerdos' recibe más de 24.000 solicitudes







Hui: Crisis alimentaria, la peor cara de nuestra civilización; La deforestación reduce las lluvias de África a la mitad; El 24/09 miles de acciones moverán el planeta; La ONU urge a los gobiernos a mantener economías con baja emisión de carbono; El GPS desnuda el fraude en el reciclaje electrónico; Un tribunal de EE UU falla contra Chevron en el caso de la contaminación en Ecuador; Las inundaciones en China dejan 57 muertos y más de un millón de desplazados; Los daños reales de los molinos sobre las aves; Los cuervos Nueva Caledonia vuelven a sorprender por su inteligencia; Jubilados y parados se suman a recolección setas, una tarea con riesgos; Diamantes que traen noticias de las profundidades de la Tierra; Nueve nuevos sitios se incorporan a la Red Mundial de Geoparques;



Cómo transformar aguas contaminantes de mataderos en biocombustible; Carlos Duarte recibe el Prix d’Excellence 2011 del ICES por su investigación en el ámbito de las ciencias marinas; Un juego que supera a los científicos; La Universidad de Zaragoza estudiará si los nanomateriales entrañan riesgos; La NASA vigila la caída a la Tierra de un satélite del tamaño de un autobús; Dos regiones de Marte pudieron ser habitables en un pasado reciente; El Ministerio de Agricultura de EEUU contrata el satélite Deimos 1; Un ecosistema fósil completo del Cretácico ve la luz en Cuenca; El déficit de atención depende de un sutil equilibrio genético; Las enfermedades no transmisibles causan el 63% de las muertes; El virus de la polio viaja de Pakistán a China; Latinoamérica avanza firme hacia algunos Objetivos de Desarrollo del Milenio; La garrapata, origen de una nueva infección; El antivirus “milagroso” está en los tiburones; i En los seis primeros meses de vida, la lactancia materna es suficiente.





Station Assembly Animation



This animation depicts the assembly of the International Space Station since Nov. 20, 1998, with the delivery of the Zarya module, through May 16, 2011, with the delivery of the EXPRESS Logistics Carrier-3 and the Alpha Magnetic Spectrometer. The space station is a collaborative product of five space agencies, representing 15 nations, and has been continuously inhabited by humans since November 2000

No hay comentarios:

Publicar un comentario