10ª EXPOSICIÓ D'ORQUÍDIES AL BOTÀNIC
JARDÍ EXTERIOR
Activitat gratuïta inclosa amb l'entrada del Botànic
DIES: 4-5 MAIG 2013
HORARI: de 10 a 21h
LLOC: Zona expositiva i de venda a l’Umbracle, i cicle de conferències a l’Estufa freda
El Botànic acull un any més l’impressionant exposició d’orquídies organitzada per l’OVAL. L’Associació d’Orquidiòfils Valencians, amb seu al Jardí, omplirà de flors el Botànic durant tot el cap de setmana, a més d’oferir diferents activitats que ens aproparan un poc més al món de les orquídies. Unes plantes que van aparèixer a la terra fa més de 110 milions d’anys i que avui en dia encara continuen fascinant-nos amb les seues formes, colors i adaptacions tan curioses.
Durant l’exposició, que enguany celebra el seu desè aniversari, podrem gaudir d’aquestes increïbles plantes a la zona de l’Umbracle del Jardí, on trobarem la col·lecció particular de l’OVAL però també diferents punts de venda on comprar-ne algunes, aprofitant que s’acosta el dia de la mare. A més, podrem assistir a les xerrades temàtiques que tindran lloc de matí i de vesprada a l'Estufa freda, amb diferents experts en orquídies que ens parlaran de la seua pol·linització, els tractaments bàsics per a tenir-les a casa o de les Cattleyas, el seu gènere estrela, entre d’altres coses.
PROGRAMACIÓ DE LES CONFERÈNCIES
DISSABTE 4 DE MAIG
A les 12h. "Mecanismes de la pol·linització en les orquídies". Impartida per Manuel Lucas.
A les 17h. "Consells per a l'adequada adaptació de les orquídies a casa" Impartida per Gerardo Torres
DIUMENGE 5 DE MAIG
A les 12h. "Les Cattleyas, les reines de les orquídies". Impartida per Isaac Estanislao
A les 16h. "Exposicions i vivers a Veneçuela". Impartida per Isaac Estanislao
MÉS INFORMACIÓ: www.orquioval.org
-------------------------------------------------------------------------------------------
Conferencia 'La noche no es negra'
¿Por qué el cielo nocturno es oscuro? El Dr. Hervé Dole, investigador del Instituto de Astrofísica Espacial de la Universidad de París-Sur, responderá a esta pregunta el próximo jueves 23 de mayo en el Auditorio Santiago Grisolía, a partir de las 19.30. Entrada gratuita, previa inscripción.
Oscurece y el cielo se viste de estrellas; unas muy brillantes, otras tan tenues que apenas se distinguen a simple vista. Con un pequeño telescopio las estrellas se multiplican hasta llegar a 300.000. Pero a pesar de su gran número, los puntitos aislados brillan contra un fondo de casi total oscuridad.
¿Por qué el cielo nocturno es oscuro? Parece una pregunta planteada por un niño, sin embargo, científicos de la talla de Johannes Kepler intentaron responderla. Detrás de esa sencilla pregunta se esconde una profunda reflexión sobre el cosmos. Kepler pensó que si el universo no tenía límites y estaba ocupado de manera uniforme por las estrellas, entonces donde quiera que mirase, encontraría una de ellas. De ser así la noche sería tan brillante como el día. Su conclusión fue que la oscuridad cósmica era una evidencia de que el universo debía ser finito.
Hoy sabemos que aunque parezca mentira, la noche no es oscura; el universo está lleno de radiación que nos habla de un pasado turbulento. Si nuestros ojos pudieran detectar las microondas, veríamos esa cegadora luz; la radiación fósil del Big Bang que nos llega en todas direcciones y que se emitió hace 13.700 millones de años.
El Dr. Hervé Dole, investigador del Instituto de Astrofísica Espacial de la Universidad de París-Sur, partirá de esta sencilla pregunta para profundizar en algunas de las cuestiones más fascinantes de la cosmología moderna. Los últimos datos de los satélites Hershel y Plank servirán para que reflexionemos sobre la radiación de fondo cósmica y la formación temprana de galaxias
Programa
19.00: inicio acreditaciones para los asistentes a la actividad.
19.30: conferencia en el Auditorio.
20.30: fin de la conferencia e inicio del coloquio.
21.00: fin actividad
Inscríbete en esta actividad pinchando aquí.
Entrada gratuita/Aforo limitado.El acceso a la actividad se efectuará por la puerta oeste de la Calle Menor del Museo (junto al Hemisfèric) a partir de las 19.00. Para evitar retrasos en el inicio de las actividades, se ruega a los inscritos acudir con tiempo suficiente para acreditarse antes de cada actividad.
No hay comentarios:
Publicar un comentario