jueves, 20 de junio de 2013

Eventos: Exposició "L'arbre de la vida" al Jardí Botànic fins el 8 de setembre.


NATURA I ESPAIS RITUALS  
SALA D'EXPOSICIONS + JARDÍ EXTERIOR
DEL 12 DE JUNY AL 8 DE SETEMBRE DE 2013
Horari: Sala d'exposicions (entrada lliure) de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 21h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h. Mostra exterior (amb l'entrada al Jardí): tots els dies de 10 a 21h
El Botànic organitza la mostra col·lectiva “L’Arbre de la Vida. Natura i espais rituals” que inundarà la sala d’exposicions i el Jardí exterior del 12 de juny al 8 de setembre. Un diàleg entre art i natura on participaran 16 artistes que treballen des de la consciència ecològica la figura de l’arbre.
L’exposició, que forma part del cicle d’activitats 2013 del Botànic “L’Herència dels arbres”, aborda l’ens arbori, mitjançant diferents tècniques plàstiques i temàtiques, com a element referencial o icona simbòlica i poètica, però també des d’una mirada crítica per parlar de l’extinció dels boscos i de les seues espècies, dels incendis forestals, o de la relació entre la ciència i l’art mitjançant la dendrocronologia, els mandalas i els sorprenents dissenys morfològics naturals.
I es que l’arbre, en paraules de Montserrat Hormigos comissària del projecte, està plagat de reminiscències i connexions i és protagonista del paisatge, símbol del girar de les estacions, metàfora del viatge interior, dels orígens, del temps dels somnis, de les sensacions dels autors. Monument viu de la història humana, ens permet establir un vincle emocional i espiritual amb l'entorn.
Fotografia, pintura, dibuix, instal·lació i escultura es combinen en aquesta mostra eclèctica amb l’arbre de protagonista per reflexionar sobre la bellesa de la natura, la importància de la diversitat vegetal i la nostra relació amb el medi ambient.
El dissabte 22 de juny a partir de les 11h, completarem la proposta amb diferents activitats artístiques participatives al jardí exterior pensades per a tot tipus de públic.
Relació d’artistes que participen: Ignacio Abella, Carmen García Gordillo, Mery Sales, Myriam Negre, Kaiko, Cristina Gil, Ana Donat, Josep Albert, Karina Vagradova, Victoria Cano, Josep Pedrós i Ginestar, Lucia Peiró, Ximo Ortega Garrido, Susana Sánchez Marfil, Daniel Orea, Jose Plumed.

------------------------------------------------------------

No hay comentarios:

Publicar un comentario