domingo, 4 de marzo de 2012

Eventos: 7 de marzo Mesa redonda: Obesidad y cultura. Exposició d'escultures al Jardí Botànic. Conferència sobre “Ciència, gènere i societat" el 8.



------------------------------------------------------------------------------


EXPOSICIÓ: ESCULTURES DE JOSEP ALBERT

DE L'1 DE MARÇ AL 10 DE JUNY DE 2012. JARDÍ EXTERIOR

ENTRADA GRATUÏTA PER ALS VISITANTS DEL JARDÍ BOTÀNIC

Horari: de dilluns a diumenge. Obert des de les 10 del matí.

La proposta d’art i natura que aplega al Jardí de la mà de l’artista Josep Albert està decidida a sorprendre’ns i captivar-nos. Les seues peces són tot natura, cànem, espart, guix, i tornen a la natura transformades per la mà de l’escultor, qui se sent fascinant per tot allò que troba al seu entorn. “Els materials que empre son fibres naturals amb les quals convisc des de sempre al meu paisatge. Materials com l’espart, la pita, el cànem, l’escorça de pi, les seues fulles, esquelets vegetals i algeps; de tots ells m’obsessiona la seua tactilitat, calidesa i olors”, explica.

Així, l’obra s’amaga al Jardí, es despenja pels arbres, colonitza racons, i mostra com allò més natural pot resultar també màgic i suggerent si es fa amb el la sensibilitat adequada. Una sensibilitat que condiciona a l’escultor, “aquestos materials em permeten viatjar als llocs i moments emmagatzemats a la memòria i de sobte tornar a néixer. Els processos de treball canvien segons el material, fins i tot de vegades cal sincronitzar-se perfectament amb el rellotge creador de la natura per a dur a terme un treball”, comenta.

Josep Albert està format en Belles Arts, en l’especialitat de dibuix i escultura, ha estat becat en diferents ocasions pel programa Sudamérica INTERCAMPUS, i actualment és professor d’educació plàstica i visual. Ha participat en una desena d’exposicions individuals i col·lectives, i ha exposat en diferents fires internacionals. A més, ha recollit nombrosos premis i mencions honorífiques, entre els que destaquen el Concurs Nacional de Pintura “El Piló”, El Premi Senyera de pintura i escultura de la galeria valenciana El Tossal, el Premi Flecha 2007 d’alliberament d’espais comercials cap a l’art, i la selecció a concursos internacionals de dibuix.

Del seu treballa han dit...

És un dels cridats a incitar a l’ésser humà per a des de la seua talaia del domini tècnic-científic siga capaç de recobrar la seua essència de ser, que és, va ser i serà, immers a la natura. Chema Ferrera.

Tancar el temps, apressar-lo en un espai i aconseguir que segueixca mantenint un pols, un ritme temporal, unes coordenades dinamitzadores. Es tracta únicament de “sentir-se natura”. Juan Tárrega.

La mostra en aquest Jardí Botànic és retorn, devolució per a cadascuna de les seues obres al seu hàbitat natural. Els olors, la humitat, els colors de les fulles de les herbes, de les fulles dels arbres, dels troncs, la llum filtrant-se entre les branques, entre els troncs dels arbres, donaran recer i seran alberg per a les obres de Josep, un escultor que no sols és militant de l’art sinó que és un esperit apassionat per la nostra natura. I les seues obres tenen a la seua essència aquesta ànima que les embelleix i les torna perdurables, per a ser viscudes en un temps i un espai eterns. Laura Birollo.
------------------------------------------------------------------------------
Conferència sobre “Ciència, gènere i societat” a l’IFIC

8 de març de 2012 de 12:00 a 14:00. Dijous

IFIC-Parc Científic

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), una conferència a càrrec de la professora Flora de Pablo, investigadora del Centre d'Investigacions Biològiques (CIB) del CSIC. El títol de la xarrada és “Ciència, gènere i societat: perspectives diverses i barreres comunes”. Els assistents podran, a continuació, participar en un col•loqui informal a la cafeteria del mateix IFIC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario