miércoles, 21 de marzo de 2012

Notícies dimecres 21 de març. Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Dia Forestal Mundial. Dia de la Síndrome de Down.

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial se celebra el 21 de març de cada any. Eixe dia, en 1960, la policia va obrir foc i va matar a 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de passes de l'apartheid que es realitzava en Sharpeville, Sud-àfrica. Al proclamar el Dia en 1966, l'Assemblea General de l'ONU va instar a la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per a eliminar totes les formes de discriminació racial.

El Dia Forestal Mundial (World Forestry Day) se celebra tots els anys el 21 de març. En 1971 els estats membres de l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) , van acceptar la celebració del 'Día Forestal Mundial' el dia 21 de març, primer dia de tardor en l'hemisferi sud i primer dia de primavera en l'hemisferi nord, per a poder imprimir-li un caràcter simultani en tot el món. És important per a esta data destacar que tots els tipus de boscos proveïxen als pobles del món de béns i servicis essencials, socials, econòmics i ambientals, i contribuïxen a la seguretat alimentària, aigua i aire nets i protecció del sòl, i que el seu maneig sostenible és fonamental per a aconseguir un desenrotllament sostenible. La meitat dels boscos mundials han desaparegut, i les àrees forestals amb major biodiversitat estan en perill. La gestió sostenible dels boscos ha de passar de les paraules a la pràctica.


Avís per neu:

Avís per pluja:

Avís per vent:

Avís per onatge:


Hui, dia de tornada al cole,:

Un terremoto de magnitud 7,9 deja al menos once heridos en México; Décimas menos que el seísmo de 1985 pero muchísimo menos devastador; Los expertos alertan de que España está sufriendo fuegos en zonas inusuales; Ya son 5 las fugas de petroleo en el Pacífico brasileño; La caza furtiva en Sudáfrica amenaza con extinguir el rinoceronte en 2020; Se prepara la Cumbre de los Pueblos alternativa a Río+20; Riu Congo: El “segundo Amazonas”, puesto a prueba; El CSN obliga a Cofrentes a revisar la seguridad y crear un centro de emergencias; Eficiència energètica: La reinvención del fuego; El boom de los transgénicos, un desafío para Brasil; El tributo a la minería de Australia interesa a Latinoamérica; Exposició al Gran Palais de París: La belleza y fascinación del reino animal; Las nuevas medidas del viaje de los neutrinos no superan la velocidad de la luz; Siguen la pista al metabolismo del selenio; Una pared virtual para manipular imágenes 3D; Las aplicaciones gratuitas consumen más batería; Alan Turing: El legado de un científico visionario; Lo último de la ciencia en Europa (en anglés); El tercer carguero europeo está listo para viajar a la Estación Espacial Internacional; La NASA muestra la aurora boreal desde el espacio; Descubren 4.000 asentamientos humanos prehistóricos desde el espacio; Los animales colonizaron Madagascar atravesando el océano; Identifican la función de un gen involucrado en la formación de edemas cerebrales; Nuevos esfuerzos internacionales para lograr una vacuna contra la tuberculosis; El mapa más detallado de la mortalidad en España; Espanya: Los expertos en salud pública alertan de la “excesiva medicalización” del sistema; El frío contra el ictus, a examen; i Una aplicación facilita el uso de móviles a personas mayores o con problemas de visión.

Storm Chaser on Mars
Mars Reconnaissance Orbiter Catches a Twister in Action


Mercuri i aliments:

No hay comentarios:

Publicar un comentario