lunes, 17 de enero de 2011

Eventos: Conferències Premis Nobel 2010. Nova exposició i taula redona al Jardí Botànic

ELS PREMIS NOBEL DE L'ANY 2010
Cicle de conferències per explicar i debatre els treballs guardonats amb els premis Nobel que concedeix l'Acadèmia Sueca. Diversos experts en els camps de recerca dels guardonats tractaran els premis de l'any 2010.

Premis Nobel 2010: Medicina
Robert Edwards. El canvi en la percepció de la nostra pròpia naturalesa
Conferència sobre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina concedit a Robert G. Edwards.
A càrrec de Josep Santaló, de la Unitat de Biologia Cel·lular, Facultat de Biociències, Universitat Autònoma de Barcelona.

Dia Dimecres 19 de gener
Hora 19.00h
Lloc Centre Octubre de Cultura Contemporània
C/Sant Ferran 12
València


EXPOSICIÓ ATALANTAR
De la cultura rural al desenvolupament sostenible.

Jardí exterior-Plaça Carles Pau
Jardí Botànic de València
Dies : 14 Gener - 13 Febrer 2011
Del 14 de gener al 13 de febrer romandrà a la plaça Carles Pau del Jardí “ATALANTAR”, una exposició fotogràfica que reprèn este concepte oblidat de curar, mimar i respectar, per aplicar-lo a la nostra terra i apropar-nos al món de la cultura rural. Impactants paisatges d’agricultors i ramaders que treballen amb dignitat cap a la sostenibilitat, com a nexes essencials entre allò urbà i allò natural, i portadors d’un important llegat.
Joaquin Araújo, reconegut escriptor i naturalista, però també agricultor i ramader, dirigeix la mostra que està organitzada pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, juntament amb FEADER (Fondo Europeo Agrícola de Desarrollo Rural) i l’Editorial Lunwerg. A més, estarà disponible a la tenda del Jardí el llibre “La Cultura Rural” amb més textos i informacions que acompanyen al projecte.

TAULA REDONA ANÀLISI DE FLORA PROTEGIDA
DEMÀ DIMARTS, 17.00h
AUDITORI JOAN PLAÇA del Jardí Botànic
Entrada lliure. Aforament limitat

La Societat Espanyola de Biologia de la Conservació de Plantes (SEBICOP) i la Comissió de Flora del Comité Espanyol de la UICN presentaran el dimarts, 18 de gener, a les 17.00h en el Jardí Botànic, una campanya de formació de voluntaris per al seguiment de les poblacions de la flora espanyola protegida, que compta amb la participació de la Universitat de València i d’altres universitats espanyoles. Amb este acte, ambdues entitats clausuraran l’Any Internacional de la Diversitat Biològica 2010.
Durant la sessió, els diferents participants experts en conservació de plantes tractaran temes, com ara el paper dels voluntaris en la presa de dades de biodiversitat, la validació de les observacions de camp, la iniciativa Atlas de Flora Amenaçada, i el projecte Any Mundial per a la Diversitat Biològica: formació de voluntaris per a la detecció i cens de poblacions de flora protegida.
Este projecte, amb el suport de la Fundación Biodiversidad i Obra Social Caja Madrid, culminarà la pròxima primavera amb quatre cursos formatius en els territoris amb major presència de flora amenaçada (Canàries, Andalusia, Comunitat Valenciana i Madrid). A més, efectuaran un mostreig amb voluntaris en aquests llocs per a censar les poblacions de flora protegida i desenvoluparan una pàgina web on els aficionats puguen cercar i aportar informació a aquest efecte.

PARTICIPANTS:
- Isabel Mateu, directora del Jardí Botànic
- Juan Jiménez, cap del servei de biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana
- Inés López, coordinadora del Comité Espanyol de la UICN
- Francisco Pando, director del Nodo Nacional d’Informació en Biodiversitat (GBIF-Espanya)
- José Blanca Bertomeu, coordinador d’Obra Social Caja Madrid a la Comunitat Valenciana i Múrcia
- Jaime Güemes, conservador del Jardí Botànic i representant de la Universitat de València i SEBICOP
- Elena Carrió, representant de la Universitat de València i SEBICOP

No hay comentarios:

Publicar un comentario