viernes, 28 de enero de 2011

Eventos: Jornada de portes obertes hui divendres al Heraclitus, i exposició fins al diumenge al Jardí Botànic

EL Museu Valencià d'Etnologia ha organitzat, hui divendres, 28 de gener, a les 11 hores, una jornada de portes obertes al barco “Heraclitus” de l'Institute of Ecotechnics, atracat en el Port de València, amb la tripulació del qual col·labora en un projecte d'investigació sobre els oficis de la pesca en l'entorn mediterrani.
L'Institute of Ecotechnics fundat en 1973 és una organització no governamental nord-americana ubicada en Santa Fe (Nou Mèxic). El seu objectiu és la investigació ecològica i tecnològica i la divulgació científica. Al llarg dels seus 30 anys de funcionament ha desenvolupat diferents projectes d'investigació: investigació per a la regeneració de biòtops amb cultius resistents (Austràlia), el biòtop de la selva tropical (Puerto Rico), etc.
El projecte d'investigació sobre la pesca en el mediterrani comença a València amb la col·laboració del Museu Valencià d'Etnologia a través del programa de recuperació d'oficis tradicionals que desenvolupa el centre de la Diputació de València.
Este estudi es realitza des del Research Vessel Heraclitus, un barco noliejat per l'Institute of Ecotechnics per a realitzar l'estudi de les cultures riberenques del mediterrani.
L'Heraclitus creuarà el Mediterrani, del 2011 al 2014, fins a arribar al Mar Negre i realitzarà escales en diferents llocs com Volos (Grècia), Barcelona, Marsella, Gènova i Sicília.
L'objectiu de la investigació és conéixer i investigar les societats, els oficis i la cultura dels pobles riberencs del mediterrani, prenent com a base la història de l'antiga ruta que van prendre Jasón i els Argonautes per a arribar al Mar Negre a la recerca de llana i or.

Exposició
Fins este diumenge, podreu visitar al Jardí botànic la mostra Camins i paisatges de l’aigua. Cartografia dels regadius tradicionals de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Un recorregut pel nostre patrimoni hidràulic promogut per la Confederació i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

No hay comentarios:

Publicar un comentario