jueves, 13 de octubre de 2011

Notícies dijous 13 d'octubre. Dia Internacional de la Reducció dels Desastres Naturals. Dia Mundial de la Visió.


«La vulnerabilidad a los desastres aumenta a un ritmo mucho mayor que la capacidad de superarlos.[..]La reducción de los riesgos de desastres debe pasar a ser, para todos nosotros, una preocupación y una causa permanentes. Invirtamos hoy en un futuro más seguro».
Mensaje del Secretario General con ocasión del
Día Internacional para la Reducción de los Desastres
13 de octubre de 2011

A través de la resolució 44/236 (22 de desembre de 1989), l'Assemblea General va designar el segon dimecres d'octubre com a Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres Naturals, data que va ser observada anualment durant el Decenni Internacional per a la Reducció dels Desastres Naturals des de 1990 fins a 1999.
En 2001, l'Assemblea General va decidir continuar observant el segon dimecres d'octubre de cada any, el Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres Naturals (resolució 56/195, de 21 de desembre del 2001) com a mitjà de promoure una cultura mundial de reducció dels desastres naturals, que comprenga previndre, mitigar-los i estar preparats per a ells.
En 2009, l'Assemblea General decidix designar el 13 d'octubre com a data per a commemorar el Dia i canvia el seu nom a Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres (resolució 64/200, de data 21 de desembre del 2009).
L'objectiu de la commemoració és augmentar la conscienciació sobre com les persones estan prenent mesures encaminades a reduir el risc enfront dels desastres. En 2011, la celebració es du a terme en el marc de la Campanya «Redoblar els esforços per a reduir els riscos de desastres» i el seu tema és «Vincular els xiquets i als jóvens a la reducció dels riscos de desastres».
66,5 milions de xiquets es veuen afectats anualment per desastres. Pel fet que és difícil per a ells fer front a situacions sobtades i doloroses en les seues vides, es veuen, sovint, més afectats que els adults. Víctimes de desastres i del canvi climàtic, els xiquets i els jóvens haurien de ser encoratjats a participar en la reducció de desastres i en l'adopció de decisions.
Quatre són les bases d'este pla, esgrimit en cada dia internacional per a la reducció dels desastres naturals:
• Augmentar la consciència del públic respecte dels riscos i la vulnerabilitat dels desastres, perquè com més informació posseïsquen les persones, les organitzacions i els governs, el mode de fer front als desastres serà més eficaços.
• Aconseguir el compromís de les autoritats de cada estat tant per a la col•laboració amb altres estats com en l'educació i legislació fronteres dins.
• Estimular aliances interdisciplinàries.
• Augmentar els coneixements científics sobre el tema, la qual cosa implica inversió i reconeixement nacional i internacional.

Més informació a: http://www.unisdr.org/2011/iddr/





El Dia Mundial de la Visió se celebra tots els anys el segon Dijous d'octubre i té la finalitat de centrar l'atenció en la ceguera, la discapacitat visual i la rehabilitació dels discapacitats visuals. És una iniciativa d'àmbit mundial amb l'objectiu haver eliminat per al 2020 tots els casos evitables de ceguera.

A nivell mundial, la major prevalença de discapacitat visual s'observa en les persones de 50 anys d'edat o majors d'ambdós sexes. Encara que la majoria de les afeccions oculars que afligixen a este grup d'edat poden tractar-se amb facilitat, com és el cas de les cascades, en algunes parts del món encara cal aconseguir que hòmens i dones reben servicis d'atenció ocular de manera igualitària.

El Dia Mundial de la Visió és celebrat en tot el món per totes les parts interessades en la prevenció de la discapacitat visual o la recuperació de la vista. Així mateix, és l'activitat de promoció més important per a impulsar la prevenció de la ceguera i la iniciativa mundial «Visió 2020: el dret a veure», creada per l'OMS i l'Organisme Internacional de Prevenció de la Ceguera.




Hui:



Halladas pruebas de dos focos eruptivos en El Hierro más cerca de la costa de lo calculado;



Los científicos no descartan nuevos focos de erupción en El Hierro; Ya son 281 los muertos por las inundaciones en Tailandia; El huracán "Jova" golpea el litoral del Pacífico mexicano; Campos de algodón y muerte en el corazón de India; Paraguay: Tras dos décadas de batallas legales, por fin tienen tierra; Comunitat Valenciana: La superficie forestal calcinada se reduce cerca de un 60% en 2011; El Parlamento australiano aprueba un impuesto sobre el CO2; Un alto cargo británico alerta del desfase de la seguridad nuclear; Así es la flor murciana que ‘resucitó’ después de 100 años; Tensión y desacuerdo entre los físicos del experimento de los neutrinos; Explicant els Premis Nobels: Cuasicristales, osadía, tesón y belleza; Explicant els Premis Nobels: Centinelas del sistema inmunitario; Explicant els Premis Nobels: Con galaxias y a lo loco; Exposició de pintura a Madrid: El paraíso perdido de Gatti; Nace 'Gloria', la primera red de telescopios robóticos con acceso por internet; La Galaxia del Molinillo; Descubren una cría de dinosaurio en Alemania; Presentación oficial del dinosaurio de Salas; El oppidum de Puente Tablas en Jaén ya tiene entrada: la Puerta Sur;





El genoma completo de la peste negra medieval da pistas sobre el patógeno; Corrigen una mutación genética en un paciente humano; El ADN de las bacterias, una nueva baza contra el delito; i Psicologia: ¿Devolvemos al hermanito?.



No hay comentarios:

Publicar un comentario