El Dia de la Salut Mental, ha sigut establit per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el propòsit de canviar la nostra forma de veure les persones que patixen malalties mentals.
En tot el món hi ha uns 400 milions de persones que patixen trastorns mentals, neurològics o un altre tipus de problemes relacionats amb l'abús d'alcohol i drogues. Algunes de les malalties mentals més comuns són l'esquizofrènia, Alzheimer, epilèpsia, alcoholisme, depressió, entre altres.
Quan parlem de trastorns mentals, fem referència al pensament humà i totes les seues funcions, les quals poden afonar-se, com un castell d'arena i veure's afectades per diferents malalties que poden aparéixer en qualsevol moment de la vida, des que som xiquets fins a la vellesa. És important que sapiem que cap de nosaltres és immune als trastorns mentals, no importa que país visquem o si som rics o pobres.
En els països del nord, les persones amb discapacitat mental, a pesar que hui en dia compten amb més suports i programes de rehabilitació per a integrar-los a la vida social, lluiten tot els dies per eixir avant al mig de tot el rebuig a què s'enfronten. D'altra banda, en els països del sud, la pobresa, l'abandó i la marginació són els denominadors comuns que emmarquen les malalties mentals, i encara que cada vegada hi ha més i millors tractaments per a la malaltia mental, en estos països es té poc accés a este tipus d'atenció.
L'Organització Mundial de la Salut, treballa per a aconseguir una millora de la qualitat de vida de les persones que tenen una malaltia mental, així com dels seus familiars i de totes les persones del seu entorn. De la mateixa manera, el seu objectiu és que l'atenció mèdica arribe cada dia a més persones i que siguem conscients que aquells que patixen malalties mentals necessiten menys exclusió, menys discriminació i més ajuda per a poder desenvolupar-se i viure millor.
La salut mental no és només problema d'uns pocs (un 12% de la població mundial) si no que és un problema que ens concernix a tots i cada un de nosaltres. No sols el que patix la malaltia és el que patix les conseqüències, els seus familiars patixen igualment els efectes d'estes patologies.
Torna la calor amb una massa d'aire sahariana:
Hui: Los expertos creen que el seísmo del sábado en El Hierro no aumenta el riesgo de erupción; Milán aparca el coche para frenar la contaminación; Madrid, a su aire; Dia 17, Dia Internacional contra la Pobresa: Intermón Oxfam advierte de que la actual compra masiva de tierra está sumiendo a miles de personas en la pobreza; Derroche alimentario o cuando los contenedores se convierten en delicatessen; Albufera Viva lucha contra la degradación del parque natural; Disfruta de un bonito día de senderismo fecal; Los virus serán nuestros obreros, para rehacer el mundo; La próxima revolución en Internet;
Así fue la “tormenta de estrellas perfecta”; También los asteroides tienen sus lunas; La piedra pómez, hogar de las primeras formas de vida; Caso resuelto: La Luna de Frankenstein era real;
Per a disfrutar:
Epic Stargaze from Alex Cherney on Vimeo.
For the fifth year Astronomical Society of Albury Woodonga organised a spectacular star party - Border Stargaze. This year's stargaze was exceptional in many ways including clear weather for the whole week.
Everyone was busy observing the sky with telescopes small and large at night and I had two cameras clicking away. The result is this three minute (my longest yet!) time lapse animation. There are four galaxies - The Milky Way, Large and Small Magellanic Clouds, Andromeda Galaxy and many many stars. The changing sky colour from natural Oxygen glow in the upper atmosphere is quite startling.
Live gum trees in the water are rather special. Lake Hume got very dry and shallow during the severe drought which ended in 2009 and the lake is now full covering the trees.
Music: "Between Light and Shadow" by Triplexity
jamendo.com/en/album/16739
Equipment used: Nikon D700 with Nikkor 14-24mm lens and Sony NEX-5 with Nikkor 10.5mm fish-eye.
All exposures were 30 seconds, f/2.8 and ISO 3200
Alex Cherney
terrastro.com
i Curiositats: ¿Por qué no tenemos pelo verde o azul?.
Música, emocions i neurociència:
No hay comentarios:
Publicar un comentario