jueves, 20 de octubre de 2011

Notícies dijous 20 d'octubre. Dia Mundial de l'Osteoporosi.

Hui, 20 d'octubre del 2011, se celebra el Dia Mundial de l'Osteoporosi. Un dia que servix per a difondre esta malaltia a què no se li presta la deguda atenció, ja que les cures haurien de començar durant la infància i continuar durant tota la vida.



L'osteoporosi és una malaltia del metabolisme de l'os que es caracteritza per la disminució de la massa òssia i deteriorament de l'arquitectura òssia, que conduïxen a la fragilitat de l'os amb un conseqüent increment del risc de fractures.

Una de les armes que tenim per a previndre esta malaltia és l'enfortiment ossi en edats primerenques, d'esta manera el risc de patir osteoporosi en un futur es reduïx un 50%.

La millor forma de prevenció és mantindre una alimentació equilibrada rica en calci (la millor font de calci són els lactis), realitzar activitat física i mantindre hàbits de vida sana, estos són els millors aliats.

Les dones es veuen especialment afectades perquè després de la menopausa la producció d'estrògens disminuïx per la qual cosa s'altera el metabolisme del calci en l'organisme, per tant es recomana augmentar la ració diària de calci i realitzar exercicis setmanalment.

L'osteoporosi no produïx símptomes que avisen del progressiu deteriorament de l'estructura òssia fins que ja és molt tard. És una malaltia crònica causada per la disminució de la massa òssia i una alteració de la seua arquitectura, que provoca una major fragilitat en els ossos afectats, per la qual cosa tenen una major tendència a patir fractures.

El diagnòstic es realitza fàcilment a través d'una densitometría òssia que mesura la densitat de l'os i l'avaluació clínica per part de l'especialista permetrà saber si eixa persona ha de seguir un tractament o no.

L'osteoporosi es tracta bàsicament, mitjançant una dieta adequada, amb suplements de calci i vitamina D acompanyada d'activitat física, i medicaments.

Per ser fàcilment prevenible, hem de fer tot el que es puga per a fer-ho.




Hui:



El Hierro: las corrientes llevan la mancha a tierra;



España descarta tres parques para evitar conflictos diplomáticos;



Del Amazonas a los Andes. Travesía indígena en defensa de su tierra; Unos indígenas en aislamiento voluntario se asoman en la selva peruana; Los españoles, entre los que más se desplazan a pie al trabajo y menos en bici; Manatíes y caimanes nadan en los patios de Florida inundados por las intensas lluvias; Una anemia infecciosa amenaza la población de salmones canadienses; Una presa para embalsar la economía de Laos; Los "domingueros", una amenaza para las setas; Radiografía del plancton marino de todo el planeta; El suelo de los polos es tan biodiverso como el de los trópicos; Los bosques del futuro podrían absorber más CO2; Las hormigas se organizan por tamaños para recolectar más semillas; En busca de gas en el Golfo de Cádiz; El investigador Sixto Malato, Premio Rey Jaime I a la Protección del Medio Ambiente; Nobel Robert Curl: "Sí puede existir un mundo próspero sin energías fósiles"; Los neutrinos no pudieron batir a la luz; Físicos valencianos participan en el diseño del gran observatorio de neutrinos de Europa; Galileo, listo para el despegue; Europa pone en órbita el satélite 'Galileo' (ESA); La NASA detecta una lluvia de cometas similar a la que hubo antes de la vida en la Tierra; Explosiones estelares de novas por primera vez en 3D;



Los vuelos suborbitales de Virgin Galactic comenzarán a mediados de 2013;

A Global Tour of Fire
Fire observations from around the world taken over nearly 10 years are shown in this visualization of NASA satellite data:



The Climate Change Connection
UC Irvine scientist Jim Randerson talks about how fires influence climate:



Forecasting Air Quality
NASA scientist Amber Soja talks about the impact of fire on human health and air quality:



Good Fire, Bad Fire
University of Maryland scientist Chris Justice explains how some fires are essential to maintaining the ecosystem:



Una campaña para promocionar la prueba del VIH; La supervivencia en cáncer de mama aumenta del orden del 1,4% anualmente; Resuelven la estructura de una proteína implicada en la proliferación de las células cancerosas; Los peluqueros, aliados en la prevención del cáncer de piel; i Los bebés deben situarse boca arriba cuando duermen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario