domingo, 23 de octubre de 2011
Eventos: Semana de la Ciencia a la Universidad Politécnica. Ciclo de conferencias del Oceanográfico.
Del dijous 3 al dilluns 14 de novembre de 2011, el campus de Vera de la Universitat Politècnica de València s'afegeix a la celebració de la Setmana de la Ciència.
Les activitats del campus de Vera s'agrupen en dos grans projectes: Ciència a l'abast de tots, amb xarrades i visites dirigides al públic en general, i la Setmana Jove, amb tallers didàctics, demostracions, cinema científic, etc., dirigida a grups d'alumnes de primer de batxillerat.
El públic en general pot gaudir de les iniciatives següents: "GeoCool", en què s'explicarà què és l'energia geotèrmica; "Alquímia entre foguers", en què es prepararan esferes d'alginat, impregnació al buit, emulsions aromatitzants, deshidratació osmòtica de fruites i verdures...; "Funcionarà aquest circuit a l'espai?", en què investigadors del Laboratori del Consorci Espacial Valencià (VSC) detallaran com es validen en terra circuits de microones per evitar avaries quan els satèl·lits són posats en òrbita, i "Pols d'estels", un taller que ajuda a entendre de quina manera els àtoms dels cossos humans es van crear a l'interior d'un estel, sotmesos a temperatures immenses i pressions enormes.
Dates de realització:
Del 7 al 19 de novembre al campus d'Alcoi
Del 7 a l'11 de novembre al campus de Gandia
Del 3 al 14 de novembre al campus de Vera (València)
Dirigit a:
Les activitats estan obertes a tota mena de públic: grups d'escolars, professionals de qualsevol àmbit, estudiants, mestresses de casa, joves, persones majors, etc. L'assistència és gratuïta.
Més informació a http://www.upv.es/semanadelaciencia/index-va.html
------------------------------------------------------------------------------------
Los Martes del Oceanogràfic 2011/2012
El Oceanogràfic de la Ciudad de las Artes y las Ciencias dedica la VIII edición del ciclo de conferencias 'Los Martes del Oceanogràfic' a la biodiversidad del planeta azul, a través de algunos de sus espacios marinos emblemáticos, así como todas aquellas problemáticas que los amenazan (sobreexplotación, contaminación, calentamiento, acidificación...). A su vez, trataremos de exponer algunas soluciones a estos problemas.
Con el lema 'La vuelta al mundo en 80 mares: paraíses oceánicos', en este ciclo recorreremos espacios del Mediterráneo de gran singularidad, diferentes santuarios de cetáceos y otros paraísos de biodiversidad mundial, como la región del Chocó colombiano, la Patagonia chilena o las fumarolas submarinas.
A partir del 29 de noviembre y hasta el 15 de mayo de 2012, el Auditorio Mar Rojo ofrece conferencias de profesores, investigadores y técnicos de instituciones nacionales, con acreditadas trayectorias en aspectos relativos al impacto humano en los océanos, así como en las oportunidades de grandes descubrimientos que genera la exploración de la biodiversidad.
Puedes consultar en este PDF la programación de esta nueva edición de Los Martes del Oceanogràfic e puedes inscríbirte a este ciclo en el área de usuario.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario