martes, 18 de octubre de 2011

Notícies dimarts 18 d'octubre. Dia Internacional de la Menopausa.

El Dia Internacional de la Menopausa (World Menopause Day) se celebra tots els anys el 18 d'octubre.
La commemoració d'este dia té com a objecte ajudar a crear consciència sobre la importància de l'avaluació i prevenció en la salut de les dones, durant este període de la seua vida. A més, pretén transmetre un altre missatge en la societat, perquè els països activen programes d'educació a través dels quals, les dones coneguen i sàpien com afrontar esta situació i previndre les seues conseqüències.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), dins d'uns trenta anys hi haurà més de mil milions de dones amb cinquanta o més de cinquanta anys, el triple que en 1990. Un gran nombre d'estes dones tindrà una llarga vida per davant i la seua qualitat de vida pot veure's afectada per les malalties i desarreglaments associats amb la pèrdua d'estrògens.



Hui: Galícia: Vecinos y alcalde hablan de un Manzaneda en estado 'apocalíptico' por las llamas;



El fuerte olor a azufre retrasa el realojo de La Restinga;



Decenas de muertos tras una semana de lluvias torrenciales en Centroamérica; Nuevas evacuaciones en Bangkok; Un octubre veraniego bate récords de calor; Prealerta de sequía en Asturias, Cantabria y Lugo; El cambio climático está afectando al tamaño de los animales; Fukushima cerrará a finales de 2011; Activistas de Greenpeace pintan barcos arrastreros en Vigo; Setmana Europea dels Taurons: El Oceonogràfic recrea un cementerio de tiburones; Caça: Con pies de plomo; Contadores de pájaros; Las avutardas se alejan de las carreteras; Adobe resistente a sismos en El Salvador; "Tiramos fruta y verdura solo por motivos estéticos"; Exposició al Jardí Botànic de Madrid: Fotografías que impactan; Exposició a Barcelona: El cuerpo como antena; El abuelo de la tecnología invisible muere en silencio; Otro paso hacia los ordenadores cuánticos; Un proyecto intenta separar el CO2 que emiten las centrales térmicas; Envases inteligentes para cada tipo de alimento;
NASA Surfs the Skies Above Oahu, Hawaii
This flyover of the Hawaiian island of Oahu was made by draping Jan. 13, 2010, image data from the Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) instrument on NASA's Terra spacecraft over new ASTER Version 2 digital elevation data:


Ocre para pintar de hace 100.000 años; Los coyotes clónicos; Bioingeniería para curar y generar piel sana; La hipertensión está detrás del 45% de los infartos y el 50% de los ictus (pots vore la pàgina web http://www.plancuidatemas.es/ ); Cómo evitar un infarto 'escrito en los genes'; Un gen asociado a la delgadez incrementa el riesgo de diabetes tipo 2 y de enfermedad cardiovascular; La 'tasa grasa' es por su bien; La Eurocámara estudia alargar las fechas de caducidad de algunos alimentos; Especial La salud mental en la infancia; i Los edulcorantes, mal etiquetados en casi la mitad de los alimentos.

350.000 dones i milions de xiquets perden la vida cada any degut a complicacions durant l'embaràs i el part. Es podrien evitar estes morts si l'atenció mèdica apropiada estiguera a l'abast de les mares en tot el món. En un esforç per reduir la mortalitat materna, la República Democràtica Popular Lao ha instituït un programa nou de capacitació de comares amb l'objecte de brindar cures apropiades abans i després del naixement en les zones on es necessiten:





La importància dels descobriments de Gauss per a les Ciències:


No hay comentarios:

Publicar un comentario