lunes, 3 de octubre de 2011

Notícies dilluns 3 d'octubre. Dia Mundial de l'Hàbitat.


«Este año, el Día Mundial del Hábitat cae en el mes en que, según las predicciones demográficas, nuestro planeta ha de alcanzar los siete mil millones de habitantes. El futuro que heredarán las nuevas generaciones dependerá en gran medida de cómo manejemos las presiones contrapuestas del crecimiento demográfico cada vez mayor, la urbanización y el cambio climático ».
Mensaje del Secretario General en el Día Mundial del Hábitat
3 de octubre



En la seua resolució 40/202, de data 17 de desembre de 1985, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el primer dilluns d'octubre de cada any com a Dia Mundial de l'Hàbitat. En 2011 el Dia Mundial de l'Hàbitat se celebra el 3 d'octubre.
En 2011, el tema del Dia Mundial de l'Hàbitat és «Les ciutats i canvi climàtic». Els efectes de la urbanització i del canvi climàtic estan convergint en perilloses direccions que suposen una seriosa amenaça per a l'estabilitat mediambiental, econòmica i social del món.
No obstant, junt amb estes amenaces sorgix també una sèrie d'oportunitats que criden igualment l'atenció. Encara que és probable que les àrees urbanes, amb els seus alts nivells de concentració demogràfica, indústries i infraestructures, patisquen els efectes més durs del canvi climàtic, la urbanització també oferirà moltes oportunitats per a desenvolupar estratègies cohesives de mitigació i adaptació a fi d'enfrontar el canvi climàtic. Les poblacions, les empreses i les autoritats dels centres urbans exerciran un paper fonamental en el desenvolupament d'estes estratègies.



El Dia Mundial de l'Hàbitat permet reflexionar sobre l'estat de cada ciutat i prendre accions per a oferir als seus habitants una vida millor. Les polítiques contràries generen exclusió, traduïts en assentaments precaris i barris de tuguris. Les oportunitats laborals i de servicis se centren en les ciutats, sobretot en les capitals, que sumat que la vivenda és quasi inaccessible, les classes menys benestants solen conformar viles misèria en el seu contorn.

El Dia Mundial de l'Hàbitat és el dia mundial del dret a una vivenda digna, a l'accés als servicis bàsics, a l'educació, a la justícia, a la seguretat i sobretot, a la possibilitat de viure en harmonia amb l'entorn.




Hui: El Hierro registra otro sismo de magnitud 3,1; Hallado un corrimiento gigante de tierra en Tenerife; El agujero de ozono ártico es similar a los antárticos; Japón inicia pruebas de radiactividad a los escombros dejados por el tsunami; El huracán "Ophelia" asciende a categoría 4 en escala de 5; Aumenta a 206 el número de muertos en Tailandia por las inundaciones; La invasión exótica de los ríos; Los peces toman más Prozac de lo que se creía; Alacant: Más de 10.750 parejas de aves acuáticas se han reproducido en humedales; Las antiguas canteras son oasis; Imágenes de microscopio compiten por el voto del público; Los días en los que Alcoy sucumbió ante la naturaleza; Breve historia de los premios Nobel;



Astronomía forense; Escuche cómo sonaba el mundo cuando no se podía grabar; ¿Le aliño el pienso al perro?; i Una variante genética que predispone al cáncer de ovario.



Rastrejar el passat per mitjà de la Genètica:

No hay comentarios:

Publicar un comentario