martes, 12 de marzo de 2013

Eventos: ¿Conoces la Sierra de Espadán?. Demà 13 de març: Conferències dedicades a Wallace i als arbres.


10/03/2013 - 24/03/2013
¿Conoces la Sierra de Espadán?

El Parque natural de la Sierra de Espadán es poseedor de una gran riqueza natural y cultural. El equipo de promoción de este espacio ofertará durante el año 2013 una serie de itinerarios destinados a la interpretación de su patrimonio. Las actividades se realizarán un domingo al mes y se inaugurará el calendario el próximo 24 de marzo con un itinerario por las trincheras del Cabezo, en Villamalur.
Por un recorrido circular de aproximadamente 2 horas nos adentraremos en la huella que la Guerra Civil dejó en nuestra montañas. Nos acompañará la asociación “Muntanyes de la Guerra” que nos introducirá en los acontecimientos ocurridos en este pasaje de nuestra historia.
Las actividades son para grupos reducidos y es necesaria inscripción previa en el número 964629112 o en el correo electrónico parque_espadan@gva.es

--------------------------------------------------------------------

WALLACE 100 – La geografia de la vida

Als cent anys de la mort d’Alfred Russel Wallace Espai Ciència Octubre Centre de Cultura Contemporània
Wallace, un científic a l’ombra de Darwin
Conferència a càrrec de Manuel Costa
Dimecres 13 de març de 2013, 19h
 Alfred Russel Wallace, la persona i el científic, serà l’objecte d’aquesta xerrada. Tindrem ocasió de recordar el seu caràcter viatger i les seues observacions biogeogràfiques i evolucionistes, des dels seus orígens humils fins a la seua consagració com a científic i la seua relació amb Darwin.
Manuel Costa és Catedràtic Emèrit de Botànica de la Universitat deValència. Ha treballat, sobretot, en estudis sobre vegetació en diferents parts del món, de l’Orinoco al Sàhara, així com en biogeografia i bioclimatologia. Ha estat director del Jardí Botànic i vicerector de la Universitat de València.
 Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània  C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99
---------------------------------------------------------
CONFERÈNCIES DEL BOTÀNIC 2013
DIA: DIMECRES, 13 DE MARÇ DEL 2013
CAMPANYA L'HERÈNCIA DELS ARBRES
L'ARBRE DE LA VIDA A LES TRADICIONS NATIVES AMERICANES
Auditori Joan Plaça del Botànic, 19h. Entrada lliure i aforament limitat
PABLO MIZTLI
Membre del Consejo de la Búsqueda de Visión y Danza del Sol del Fuego Sagrado de Itzachilatlan
Els rituals místics i animistes on l'ens arbori juga un paper fonamental a nivell físic i simbòlic és un fenomen que travessa continents, tribus i eres històriques. El poble Lakota, indígenes del continent americà, té com a eix vertebral dels seus més poderosos ritus iniciàtics, la Cerca de Visió i la Dansa del Sol, a l'Arbre Sagrat. Es tracta de rituals que serveixen per unir a la comunitat, orar pels avantpassats i les noves generacions, renovar el cicle de la vida i recuperar la memòria de viure en harmonia amb la Mare Terra. D'aquesta manera l'arbre s'alça com a símbol ritual dominant que representa la sagrada continuïtat del món espiritual, físic, metafísic i còsmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario