martes, 22 de noviembre de 2016

Eventos: Demà, conferència "Estels de neutrons: en els límits de la Física". El diumenge 4 de desembre, GUIES D'AUS I JORNADA EN FAMÍLIA AMB CONCERT DE DANI MIQUEL

Estels de neutrons: en els límits de la Física

Prof. Jose Pons Catedràtic d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant

Data: 23 de novembre de 2016
Hora: 19.00 h
Lloc: Seu de la Fundació Cañada Blanch, C/ Jorge Juan 4 ( València)


---------------------------------------------------------------------------------
JORNADA EN FAMÍLIA AMB CONCERT DE DANI MIQUEL
DIA: 4 DESEMBRE 2016
PREU: gratuït abonant l’entrada al Jardí (2.5 €). Gratuït per a menors de 7 anys. De 7 a 15 anys el preu és d’1.5€. Entrada gartuïta per al socis de SEO/BirdLife
HORA: 11 h
LLOC: plaça Carles Pau al jardí exterior
DIRIGIT A: públic familiar i qualsevol persona interessada en les aus i la natura
ORGANITZA: SEO/BirdLife en col·laboració amb el Botànic
El proper diumenge 4 de desembre el Botànic presenta una guia d’aus urbanes editada i coordinada per SEO/BirdLife i pel Botànic amb textos i il·lustracions dels biòlegs Pablo Vera i Juan Varela, respectivament. Un llibret senzill però cridaner que recull les 79 espècies ornitològiques que poblen el nostre Jardí.
Per a cada ocell s’ha confeccionat una fitxa en què, a més d’una acurada il·lustració, trobem una descripció, en valencià i castellà, les característiques bàsiques: mesura, alimentació, època per observar-la, hàbits de vida... Es recullen les aus que viuen al Botànic, aquelles que un observador no experimentat pot veure i identificar amb major facilitat Però recorda que les aus que viuen al Botànic de forma continua o interrompuda, diürna o nocturna... perquè cada espècie té les seues necessitats i usa aquest bosc urbà com refugi, zona per amagar-se, descansar o  alimentar-se.
Coneixes la cuereta torrentera? Un ocell de 19 cm que menja larves, mosques i mosquits de les zones humides i que mou la cua mentre busca al sòl les seues preses.  És un exemple de què la biodiversitat del Jardí Botànic no es limita a la presència de les plantes sinó ben al contrari. Moltes espècies han trobat un ecosistema on refugiar-se, reproduir-se, alimentar-se, passar la nit, descansar en les seves migracions o, simplement, acostar-se esporàdicament a explorar-lo.  
Però, què és SEO/BirdLife? La Societat Espanyola d'Ornitologia és una organització pionera en la conservació de la natura i la biodiversitat a Espanya. Va ser fundada el 1954 amb l'objectiu de conservar les aus silvestres i el seu hàbitat. Pablo Vera, autor de la guia i tècnic d’aquesta societat, és biòleg i gran coneixedor de la biodiversitat i de l’evolució de les espècies, com així ho demostra en aquesta guia. L’il·lustrador de la guia, Juan Varela, és també biòleg i incansable observador de la natura. Prismàtics, telescopi, llapis i aquarel·la són les seues ferramentes de treball encara que al seu estudi usa altres tècniques com l'oli, l'acrílic o barreges de diferents materials.
La guia estarà a la venda en la taquilla del Jardí a partir del dia 4 de desembre però si assisteixes a l’acte de presentació podràs emportar-te-la a casa gratis i començar a aprendre més i més sobre les aus de la ciutat. Per celebrar-ho, què millor que música? Dani Miquel, conegut canta-cançons valencià estimat per grans i menuts oferirà un concert a la plaça Carles Pau del Botànic envoltat d’arbres fruiters i baix el sol de la tardor. Segur que no t’ho vols perdre. Vola cap al Botànic!

No hay comentarios:

Publicar un comentario