miércoles, 9 de noviembre de 2016

Eventos hoy: És possible reparar el cervell des de dins?. 10 anys d’Espai Ciència: conferència d'Andreu Mas-Colell.

És possible reparar el cervell des de dins?
Prof. Isabel Fariñas, Catedràtica de Biologia Cel·lular de la Universitat de València

Data: 9 de novembre de 2016
Hora: 19.00 h
Lloc: Seu de la Fundació la Cañada Blanch
C/ Jorge Juan 4 (València)


10 anys d’Espai Ciència: conferència d'Andreu Mas-Colell

Data: 09.11.2016
Hora 19.00h
Lloc : a la sala d'actes de l’OCCC
C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

Andreu Mas-Colell:   La universitat i la recerca en un context de recursos limitats: algunes experiències 

"En la conferència em referiré a experiències sobretot catalanes (ICREA, programa Serra-Hunter, Doctorats Industrials, Centres CERCA, etc.). Les idees clau de la intervenció seran: (1) si els recursos són limitats les iniciatives a desplegar han d'atendre als efectes multiplicadors com a un criteri clau de selecció, i (2) si l’escassetat de recursos està acompanyada de limitacions normatives, restrictives de la autonomia política de les Autonomías i de la autonomia universitària, llavors les perspectives de la universitat i la recerca no es poden contemplar amb optimisme." 

Presentació de l’acte a càrrec de Juli Peretó, professor de la Universitat de València, delegat del president de l’Institut d’Estudis Catalans a València i coordinador de l’Espai Ciència.

Presentació del conferenciant i moderador del col·loqui Andrés Garcia Reche, professor de la Universitat de València i vicepresident executiu del Consell Valencià de la Innovació.
---
Andreu Mas-Colell és catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra. Va ser catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard (1981-96), professor d’Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia (Berkeley) (1972-80), president de la Barcelona Graduate School of Economics (2006-desembre 2010) i des de 2016 president del Barcelona Institute of Science and Technology. El professor Mas-Colell és Fellow de l’Econometric Society i va ser el seu president en 1993. L’any 1997 va ser elegit Foreign Associate de la National Academy of Sciences dels EUA i Foreign Honorary Member de l’American Economic Association. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario