viernes, 28 de octubre de 2016

Eventos: 29 i 30 d'octubre ORQUÍDIES A LA TARDOR al Jardí Botànic. Diumenge 30: Visites guiades gratuïtes.

JORNADA ORGANITZADA PER L´OVAL

DIES: 29, 30 D'OCTUBRE DEL 2016
DURANT TOT EL CAP DE SETMANA A L'UMBRACLE I LA SALA SEMINARIS
Activitats gratuïtes amb l´entrada al Jardí.
Al Botànic estem de tardor, però no totes les activitats han d’estar relacionades amb els colors groguencs tan càlids ni amb la caiguda de les fulles. La tardor també pot ser temps d’orquídies. Per això, l'Associació de Orquidiòfils Valencians (OVAL) organitza una trobada temàtica, a banda de la ja clàssica que gaudim en aplegar la primavera. 
El Jardí tindrà un espai dedicat a aquestes meravelloses flors per a poder-les contemplar, però també per animar-nos a adquirir-les, ja siguen per emportar-nos-les a casa o per a regalar. Als llocs de venda dels diferents vivers podrem trobar també informació i assessorament sobre les nostres adquisicions. I per completar la visita, tant dissabte com diumenge hi haurà rutes guiades gratuïtes a l’hivernacle d’exhibició d’orquídies del Botànic.  I també els menuts tindran activitats! 
Però, com pot ser tan fàcil matar una orquídia? Oval ha preparat xerrades i alguns tallers sobre el seu cultiu ex vitro, el cultiu del gènere Dendrodium i d'arrel nua. Tant si eres un iniciat com un expert, trobaràs alguna activitat a la teua mida.Animeu-se a formar part del món dels amants de les orquídies!
MÉS INFORMACIÓ:www.orquioval.org

PROGRAMA DE LA JORNADA

DURANT TOT EL CAP DE SETMANA
10.00-18h UMBRACLE 
- EXPOSICIÓ D'ORQUÍDIES
- PUNTS DE VENDA:. Flora del Trópico, Todorquídea, Orchiart, Ecuorquídeas, The Orchi Lab, Viveros el Jardín.
- ACIVITATS INFANTILS: dissabte tot el dia, diumenge només al matí.
DISSABTE 29 OCTUBRE 2016
10: 00H: Inauguració exposició de Orquídies a l'Umbracle
11:00H XERRADA - SALA CAVANILLES
Geobotànica i cultiu en el gènere Dendrodium. A càrrec de Rubén Velazquez de Flora del Tropico
16:30H XERRADA - SALA CAVANILLES
Tècniques ex vitro i consells per seedlings hivern. A càrrec d'Olivia Vila de The Orchid Lab
13:00H VISITA GUIADA- UMBRACLE (punt d'eixida)
Pels hivernacles d'exhibició d'orquídies del Botànic.

DIUMENGE 30 OCTUBRE 2016
11:30H XERRADA - AULA CAVANILLES
Adaptacions al cultiu d'orquídies a arrel nua. A càrrec de Lourdes Sió.
13:00H VISITA GUIADA - UMBRACLE (punt de sortida)
Pels hivernacles d'exhibició d'orquídies del Botànic.

Visites guiades gratuïtes
DIA: 30 OCTUBRE 2016
Amb l'arribada de la tardor els colors verds deixen pas als més càlids, vas a deixar de visitar el cor més botànic de la ciutat? I és que com cada últim diumenge de mes, aquest 30 d'octubre podreu sumar-vos a les visites guiades gratuïtes dirigides pel Gabinet de Didàctica del Botànic, i que sortiran des de la porta principal del Jardí a les 11 h i a les 12 h. 
Aquesta proposta pretén que el públic, només abonant l’entrada al Jardí, tinga accés a una passejada guiada pels racons més interessants del Botànic en funció de l'estació en què ens trobem. Aquest Jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tothom coneix.
A més, podràs gaudir de l'encontre de tardor organitzat per la Associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL).  Exposicions, venda, activitats infantils i visites guiades pels hivernacles d'orquídies del Botànic durant tot el cap de setmana. Consulta la programació! I no t'oblides de visitar la mostra Abstract, una exposició de fotografia abstracta del col·lectiu Portfolio Natural que tancarà les seues portes el mateix diumenge dia 30 d'octubre.
INSCRIPCIÓ EL MATEIX DIA A TAQUILLA:
Els interessats es podran apuntar per ordre d'arribada, en abonar l'entrada al Jardí en taquilla. Hi hauran dues sessions, una a les 11 h i una altra a les 12 h. No es podrà reservar plaça prèviament ni s'acceptaran grups.

No hay comentarios:

Publicar un comentario