lunes, 3 de octubre de 2016

Eventos: 5 d'octubre, CONFERÈNCIA: 25 ANYS DE L'ASCENS VALENCIÀ A L'EVEREST

EVEREST'91. CORONANT EL MÉS ALT DELS CIMS

DIA: 5 OCTUBRE 2016
ENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT
LLOC: Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic de València.
HORARI: 20h
El Botànic acull la conferència Everest’91. 25 aniversari de la primera expedició valenciana al sostre del món per commemorar l’arribada a la cima de l’Everest dels primers valencians, Rafael Vidaure i Francisco ‘Coque’ Pérez, ara fa 25 anys. L’acte comptarà amb la presència d’aquests dos alpinistes, així com de la resta de membres de l’expedició valenciana com Juan Carlos Gómez (líder de l’expedició), Joan Grifoll, Javier Botella, Moisés García, la metgessa Victoria Amigó i el cineasta Paco López.
Fou l’agost de 1991 quan un grup d’alpinistes valencians arribà a Katmandú per aproximar-se al camp base. Realitzaren l’ascensió a l’Everest, el pic més alt del món, amb 8.848 metres, per la cara sud, ja que la nord encara no estava oberta. Mal temps, neu, forts vents... Tres mesos d’esforços en equip que culminaren amb una fita històrica per a l’esport valencià: a les 12.30 h del 6 d’octubre de 1991, Rafael Vidaure i Coque Pérez coronaren l’Everest. Era el tercer intent de l’expedició. Arribava, per fi, el clímax d’un projecte que havia començat 7 anys enrere, quan van demanar permís a les autoritats nepaleses per emprendre l’aventura.
Compartir tots els detalls, anècdotes, reptes i contratemps d’Everest’91, és l’objectiu de la conferència que la Llibreria Patagonia organitza en col·laboració amb el Jardí Botànic. Per a això, els protagonistes, a més de contar-nos les experiències viscudes com a membres de l’expedició, també ens oferiran la projecció de fotografies i fragments audiovisuals testimoni d’aquells moments històrics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario